GSP spreman za početak pravog trening kampa!

UFC 01.08.2012 08:42h Autor:

GSP

 

Svijet s nestrpljenjem očekuje povratak Kanađanina Georgesa St. Pierrea koji ovih dana završava proces rehabilitacije koljena zbog čije ozljede već duže vrijeme izbiva iz UFC-ova kaveza.

Prema riječima njegovog trenera Firas Zahabija, koljeno je sada u dobrom stanju, no UFC-ov prvak i dalje nije spreman za potpuni povratak. S pravim pripremama bi mogao početi tijekom kolovoza.

“Mislim da mu je koljeno sada na 100 posto. Naravno, još uvijek ne sparira sa 100 posto intenziteta i nema dovoljno samopouzdanje kada je u pitanju oslanjanje na to koljeno. Čak niti koordinacija i kretnje nisu još sasvim u redu. Posljednjih osam mjeseci se uglavnom oslanjao na drugu nogu, a sada se pokušava vratiti na staro i u normalu”, izjavio je Zahabi za Bloddyelbow dodavši:

“Trebat će još neko vrijeme, no Georges je sjajan sportaš. U dvorani radi izuzetno naporno i svakim treningom je sve bolji i bolji. Vjerujem da će u kolovozu biti spreman krenuti s pravim trening kampom. Ne želim ureći, no sve mi se čini da je spreman.”

Zahabi je otkrio kako Kanađanin intenzivno trenira s rukavicama već četiri tjedna.

“Hrva, sparira i pokušava što više stvari raditi u kretnji. Teško je nakon osam mjeseci pauze, no sve ide prilično glatko.”

Na kraju je GSP-ov trener odgovorio na kritike javnosti koja smatra da je UFC-ov borac zbog utjecaja Grega Jacksona ipak malo pre oprezan kada su u pitanju posljednji nastupi prije ozljede.

“Mislim da to nije istina. Pogledajte bonuse za najbolje nokaute, borbe i submissione. Borci Grega Jacksona su na vrhu. Smatram da ste izloženi kritikama čim surađujete s Jacksonom. Statistički gledano on je trener s najviše pobjednika i boraca koji zarađuju bonuse. Ne bi ga smjeli toliko kritizirati”, zaključio je Zahabi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI