GSP službeno otpao za borbu protiv Bispinga, boriti će se za velter titulu čim bude spreman

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.05.2017 20:14h Autor:

Georges St-Pierre

Dogodio se novi preokret u slučaju Georgesa St-Pierre te, prema riječima Dane Whitea, borba GSP-a i Michaela Bispinga više nije u nikakvih kombinacijama. Kanađanin će, čim se bude spreman boriti, napasti onaj pojas koji je napustio kada se odlučio povući iz sporta.

Dana White napokon je lupio šakom o stol i prekinuo poigravanja svojih zaposlenika oko dogovoranja i otkazivanja borbi. Prekipjelo mu je onog trenutka kada je Michael Bisping izjavio kako neće biti spreman za borbu protiv Yoela Romera te da će čekati jesen, kad je Georges St-Pierre najavio biti spreman za ući u kavez. Nažalost po Bispinga, on će na kraju ispasti najveći gubitnik u ovoj situaciji.

Predsjednik UFC-a gostovao je u jednoj sportskoj emisiji gdje je bio upitan o toj situaciji, a on je ekskluzivno otkrio novo stanje stvari izjavivši:

“Georges St-Pierre će se u svojoj povratničkoj borbi boriti protiv prvaka velter kategorije, pa tko god to bio u tom trenutku.”

Trenutni prvak je Tyron Woodley, koji je jučer izjavio kako je upravo Georges St-Pierre borac s kojim bi se želio susresti. Ipak, isti Woodley je ranije izjavio kako bi volio imati borbu ovog ljeta, a Dana White je napad na titulu obećao Demianu Maii, koji je također dodao kako može biti spreman za event u kolovozu. UFC teško može prisiliti Woodleya da prihvati borbu protiv Maie, a on je već jednom ranije dokazao kako mu nije problem čekati. To je dokazao kada je, nakon što mu je obećan idući napad na titulu, dozvolio da mu prođe godinu i pol dana između dvije borbe.

Ostaje pitanje što će UFC sada učiniti po ovom pitanju. Što se tiče srednje kategorije, stvari su podosta jasne. Yoel Romero i Robert Whittaker trebali bi se boriti za titulu privremenog prvaka na nekom od ljetnih evenata, a onda će pobjednik te borbe napasti Bispinga u studenom ili prosincu. Što se tiče veltera, glavni zadatak biti će kako natjerati Woodleya da prihvati borbu s Demianom Maiom, borbu za koju je već više puta izjavio kako ne vidi kao nešto što ga uzbuđuje i što smatra vrijednim za obranu titule, unatoč respektu koji je prema Maii svaki puta iskazao.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI