GSP sebično: U ovom sportu je uvijek više nezadovoljnih, nego onih koji dobiju priliku!

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.05.2017 09:52h Autor:

GSP vs. Diaz

Dana White je u četvrtak otkazao meč između Michaela Bispinga i Georges St. Pierrea, koji se prema svemu sudeći trebao održati u listopadu ili studenom ove godine. Čelnik UFC-a je između redova priznao svoju grešku te je šansu da zasjedne na mjesto prvog izazivača kategorije do 84 kile umjesto Kanađaninu prepustio Yoelu Romeru.

Očekivano, svoje viđenje situacije ima bivši prvak koji se nakon niza godina trebao vratiti upravo mečem protiv aktualnog prvaka. No povratak je umjesto za srpanj, prolongirao za listopad ili studeni…

“Želim se boriti protiv Bispinga, a vjerujem i da se Bisping želi boriti protiv mene. Danas sam saznao vijest. Ne znam što reći. Možda je to emotivna odluka Dane Whitea ili me žele pritisnuti”, poručio je GSP za MMAFighting dodavši:

“U ovom sportu, među borcima, netko uvijek ostane bez šanse, uvijek je takvih više, nego onih koji su je dobili i koji su zadovoljni. To je priroda ovakvog individualnog sporta. Bio sam tamo.”

No, St. Pierre ne shvaća da bi tim dvobojem čitava divizija bila blokiranja još najmanje godinu dana. Ili ne shvaća ili ga nije briga za kolege. U slučaju da se dvoboj Bispinga i njega održao u listopadu ili studenom, pod uvjetom da pobjednik iz dvoboja izađe zdrav, teško je vjerovati da bi prva iduća obrana naslova u srednjoj kategoriji mogla biti realizirana prije sredine 2018. godine. To bi ujedno značilo da bi Romero, Weidman, Mousasi, Rockhold i Whittaker ostali u izazivačkoj čekaonici mnogo mjeseci, a njihove karijere praktički “na ledu”. Iako je GSP zadužio sport, ovakav njegov stav je prilično sebičan i nekolegijalan. Posebno jer ga nije bilo četiri godine, a u međuvremenu su se neki drugi borci mukotrpnim radom popeli na mjesta koja im realno pripadaju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI