GSP se nije borio godinu i pol, a zaradio milijune!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.11.2012 16:39h Autor:

Georges St-Pierre

Georges St-Pierre nedvojbeno spada među nabolje MMA borce na svijetu, proglašen je ne tako davno i najboljim kanadskim sportašem godine, a tijekom posljednje borbe dvorana od 55 tisuća gledatelja napunila se prvenstveno zahvaljujući njemu.

Sjajni kanadski borac nije se borio punih godinu i pol otkako je teško ozlijedio koljeno, pa je uslijedila operacija i zatim iznimno dugotrajni proces oporavka. Nekim borcima problem je i kad se na nekoliko mjeseci ozlijede, moraju biti uvijek spremni kako bi mogli odraditi tri ili možda čak i četiri borbe godišnje u UFC-u. Razlog? Novac. Veliki broj boraca i dalje se ne nalazi u bajnoj financijskoj situaciji, čak i oni koji solidno kotiraju u najboljoj svjetskoj organizaciji.

To ipak nije slučaj s GSP-om, koji zahvaljujući svom imenu i licu može zarađivati doslovno milijuna dolara, a da više nikad ne uđe u oktogon. Tako je bilo, prema analizi portala MMA Junkie, i zadnjih godinu i pol. GSP je u tom razdoblju kad je pauzirao s mečevima zbog ozljede potpisao nekoliko iznimno izdašnih sponzorskih ugovora s gigantima poput Coca Cole, Googlea i Bacardija. Koliko je točno u tim slučajevima zaradio nije poznato, no zbrojeno sigurno se radi o svoti koju većina boraca u cijeloj svojoj karijeri ni ne zarade od mečeva.

"On je super zvijezda, a takav je i bio kad smo ga upoznali. Mi smo se samo morali pobrinuti oko toga kako da ga predstavimo tržištu", rekao je Mike Fonseca koji radi u marketinškoj agenciji koja je zastupala GSP-a protekle četiri godine.

"Tijekom prve dvije godine bilo je mnogo tvrtki koje se nisu ni htjeli sastati s nama zbog GSP-a. Problem je bio sport kojim se on bavio, nije ih zanimao. No, očito je da se njegov trud ipak prepoznao, shvatili su da je on iznimno uzorna osoba i van oktogona, pa je interes polako sve više rastao", dodao je Mike.

 

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI