GSP predlaže novi sustav doping testova

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.07.2014 09:06h Autor:

Georges St-Pierre

Georges St-Pierre i dalje drži Danu White i cijelu MMA zajednicu na ledu hoće li se ikad vratiti u najbolju svjetsku MMA organizaciju ili će njegova pauza od borbi jednostavno postati trajna, odnosno značit će njegovo sportsko umirovljenje.

No, iako trenutno nije aktivan borac, GSP itekako prati situaciju u UFC-u, a pogotovo uvijek aktualno stanje s doping testovima kojima nije baš najzadovoljniji i ima nekoliko prijedloga kako bi se ta situacija moglo unaprijediti.

"Treba se ugledati na testove kakve rade Olimpijski savezi. Njih treba raditi nezavisna organizacija koja ne ovisi nikako o novcu tvrtke koja ih angažira za provođenje testova. Volio bih pomoći podignuti razinu ovog sporta na jedan novi nivo, jer ako se želi i dalje širiti MMA, onda je ovo idući korak kojeg je potrebno napraviti. Zaostajemo za nekim sportovima, ali to je normalno jer smo novi i još uvijek pokušavamo otkriti kako napraviti neke stvari, a ja smatram da je promjena načina testiranja boraca iduća stvar na kojoj treba raditi", rekao je GSP.

Podsjetimo, prije nekoliko dana kanadski se borac osvrnuo i na mogućnost svog povratka u oktogon.

"Meni je ovo bilo potrebno kako bih bio sretniji jer sam izgubio motivaciju. Taj osjećaj mi je potreban kako bih se opet borio, jer ako imaš loš dan u kavezu, onda možeš nastradati. Ako ponovno osjetim zabavnim to raditi i ako mi se vrati vatra, osjećaj da sam najbolji na svijetu, to ću onda napraviti. Ne znam ako ću se vratiti, sad jednostavno uživam", izjavio je GSP.

PODIJELI
,
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI