Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
GSP-ov trener se obrušio na današnje MMA zvijezde: Georges je bio gospodin, danas nas ovi sramote! | Fight Site

GSP-ov trener se obrušio na današnje MMA zvijezde: Georges je bio gospodin, danas nas ovi sramote!

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.02.2019 15:23h Autor:

Firas Zahabi i Georges St-Pierre

Firas Zahabi, vođa TriStar Gyma u Montrealu i glavni trener legendarnog Georgesa St. Pierrea, koji se umirovio nakon jučerašnje press konferencije, je za MMAJunkie prokomentirao stanje na aktualnoj MMA sceni.

Mnogi će za GSP-a reći da je upravo on bio posljednji čuvar časti i primjerenog ponašanja jednog MMA borca i UFC prvaka, a da je nakon njegove ere uslijedio kaos s McGregorom i ostalim šoumenima. Upravo tako nekako tumači i Zahabi, koji smatra da slobodna borba ne ide u dobrom smjeru kada govorimo o PR-u i marketingu.

“Tržište se potpuno promijenilo, promijenile su se osobnosti boraca, vratili smo se u eru Tita Ortiza. Rekao bih čak da smo se vratili u gore doba”, smatra Zahabi i dodaje:

“Georges je bio dašak svježeg zraka jer je donio gospodski pristup našem sportu. Kada je on bio na sceni, nismo se sramotili radi sporta koji predstavljamo kao što je danas slučaj. I drago mi je da mogu reći da sam bio dio toga.”

Zahabiju se ne sviđa “trash talk” kojim određeni borci stižu do pozicija koje im objektivno ne pripadaju. No, to nije sve što nije po volji slavnom treneru. On smatra da bi borci trebali biti uzori u borilištu, ali i u civilnom životu dok su izvan kaveza.

“Danas…imate toliko MMA superzvijezdi koje konstantno upadaju u probleme sa zakonom. Način na koji se ponašaju čine da ovaj sport izgleda necivilizirano. A to nije slučaj. Rekao bih da 99 posto naših sportaša jesu dobri ljudi. Ali nažalost mega zvijezde nas sramote”, zaključio je glavni trener TriStar Gyma.

Zahabi je nedavno i sam “upao” u okršaj s Conorom McGregorom. Upitan u svom podcastu tko bi slavio u eventualnom revanšu, Irac ili Holloway, Zahabi se odlučio za prvaka u perolakoj kategoriji. To je bilo dovoljno da ga “Notorious” javno izvrijeđao i poručio mu da je “kukavica jer se sam ne bori, a dovoljno je mlad”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI