GSP-ov trener otvoreno: Postoji šansa da se više nikada neće boriti! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.12.2017 10:26h Autor:

GSP kada je bio UFC prvak

BJJ trener do prije nekoliko dana UFC-ovog prvaka u srednjoj kategoriji Georgesa St. Pierrea, John Danaher, tvrdi da je potpuno moguće da se Kanađanin nikada više ne vrati u Octagon. Razlog je, prema Danaheru, svježe dijagnosticirana bolest ulcerozni kolitis.

U razgovoru za MMAFighting, Danaher vjeruje da St. Pierreu treba neko vrijeme kako bi odlučio što mu je činiti i da je pred odlukom kojom će odlučiti kakav će nastavak života imati.

“To je realna mogućnost”, odgovara BJJ trener na upit je li moguće da se GSP više nikada ne bori u životu.

“Ne želim reći da ili ne jer se ne radi o mojoj odluci. Ovo su izričito osobne odluke do kojih on mora doći sam. Osim toga, on ne smije te odluke donositi bez dobrog promišljanja.”

“Ovo su odluke koje vam mijenjaju život, pa se i moraju donijeti na temelju Georgesovih tretmana, na temelju toga kako reagira na lijekove koje uzima za ovu bolest. Koliko znam, ovi lijekovi se moraju uzimati neko vrijeme da bi se vidio učinak – čak tri do osam mjeseci prije nego što uopće vidiš neki pomak. Moram vidjeti kako reagira i odlučiti na temelju toga”, dodaje.

Danaher tvrdi da St. Pierre nije unaprijed odlučio prekinuti ponovno karijeru nakon meča protiv Bispiga te dodaje da je i nakon ovog meča plan bio nastaviti s borbama.

“Georges je bio iznimno entuzijastičan oko povratka u borilački sport i bio je jako motiviran. Ali postojao je fizički problem zbog kojih je bilo teško. Postoji i pitanje je li on psihički unutra – želi li se i dalje boriti? Odgovor je bio potvrdan sve do sredine kampa kada su se pojavili zdravstveni problemi. Tako da se u ovom trenutku radi o otvorenom pitanju. Mislim da će se stvar razriješiti kada se vidi kako će reagirati na lijekove”, zaključuje njegov dugogodišnji trener.

Većina analitičara vjeruje da je St. Pierreu bolest poslužila tek kao izlika za novo povlačenje, a da je pravi razlog shvaćanje da će teško napraviti nešto više u danas iznimno kvalitetom natrpanoj srednjoj kategoriji. Neki, poput Ariela Helwanija, vjeruju kako je i UFC znao da se GSP više neće boriti u srednjoj kategoriji nakon meča s Bispingom, ali da su mu svjesno dopustili da ih “izigra”…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI