GSP: Osjećam potrebu za povratkom!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.10.2015 10:17h Autor:

Georges St. Pierre

Georges St. Pierre, bivši prvak u velter kategoriji i jedan od najvećih boraca u povijesti MMA-ja, izjavio je ovih dana za TVA Sports da sve više osjeća potrebu za povratkom borbama.

GSP se umirovio nakon kontroverzne pobjede na Johnyjem Hendricksom na UFC 167 priredbi. Karijeru je okončao nakon 12 uzastopnih pobjeda, a posljednji poraz nanio mu je Matt Serra na UFC 69 priredbi održanoj u Houstonu 2007. godine. U mirovini je već dvije godine, ali i dalje održava formu i prati sve što se događa u njegovoj kategoriji, a prema posljednjim informacijama, razmišlja i o povratku.

"Počinjem sve češće dobivati onaj osjećaj da se moram vratiti. I dalje održavam formu i pratim što se događa u mojoj kategoriji. To vam je poput noža kojeg moram održati oštrim, za svaki slučaj, ako se odlučim vratiti. Treniram jako i to se vidi na meni, pun sam modrica, a nisam ih dobio od pada niz stepenice", izjavio je St. Pierre.

U nastavku intervjua dotaknuo se faktora koji utječu na pripreme, borbe i konačni uspjeh boraca.

"Nisam iznenađen time što vidim neke stvari. Nekim borcima su se tijela izmijenila, oni ne izgledaju kao prije. Mislim da je dosta ljudi prestrašeno. Trebali bi iz sporta eliminirati faktor tehnologije. Sport se mora bazirati na talentu, tehnici, atletskom talentu, a ne na tome tko ima pristup boljoj tehnologiji. Takve stvari čine veliku razliku. Danas se kod velikih spuštanja kilaže borci oslanjaju na razne droge. Ne želim nikoga optuživati, ali postoje tvari koje pomažu u spuštanju kilaže, ali i u oporavku od tog procesa", poručio je St. Pierre.

U dvije godine, koliko je GSP izbivao iz sporta, dogodile su se velike promjene u njegovoj kategoriji, sport, ali i sami borci dosta su napredovali i pitanje je kako bi se bivši prvak snašao u velikom povratku. Ostaje i pitanje njegovog protivnika, teško da bi nakon tolike pauze odmah dobio priliku za napad na pojas, možda bi se vratio zbog samo jedne borbe i u tom bi slučaju dugoiščekivani "superfight" s Andersonom Silvom bio puno izglednija opcija.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI