GSP o Bispingovoj prednosti u veličini: Jedina razlika je što će se glasnije čuti kada padne na pod!

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.04.2017 11:58h Autor:

Michael Bisping & Georges St-Pierre

Bivši velter prvak, Georges St- Pierre, ove bi se godine trebao vratiti u akciju i to debijem u srednjoj kategoriji protiv prvaka Michaela Bispinga. Kanađanin tvrdi da za vrijeme svoje vladavine velterom nije imao vremena i uvjete za prelazak u višu kategoriju, ali sada je nakon višegdišnje pauze pravi trenutak da se okuša u diviziji do 84 kilograma.

“Prije me nije zanimao prelazak u višu kategoriju jer sam imao puno posla”, rekao je St-Pierre u intervjuu za RT Sport. “Svaki put kad bih završio borbu već me čekao novi izazivač, a također mi je puknuo ligament u koljenu. Imao am ozljedu i nakon malo vrmemena za oporavak sam odmah morao braniti pojas. Jedan od razloga je i težina. Nikada nisam bio veliki velteraš, no sad sam imao vremena da nabacim kile… Nikada me nije bilo strah srednje kategorije. Problem nije u borbi već u treningu. Morate trenirati s većim ljudima i povećavate rizik od ozljeda. Ali sada je pravi trenutak. Imao sam pauzu i nabacio kile.”

U borbi koja još uvijek nema datum i mjesto održavanja Bisping će imati prednost u veličini budući da je krupniji čovjek (The Ultimate Fighter turnir je osvojio u poluteškoj) no GSP smatra da je to njegova jedina prednost.

“Naravno da će Michael Bisping biti veći od mene, ali vjerujem da će biti jedina prednost koju će imati- njegova veličina. Što se tiče tehnike, taktikte i atletičnosti, ja imam prednost u svim segmentima. Nije bitno što je viši i krupniji od mene. Jedina razlika će biti to što će se glasnije čuti kada padne na pod.”

Još uvijek nije poznato kada će St-Pierre biti spreman za povratak budući da mora proći višemjesečno testiranje kod antidopinške agencije USADA-e. Bisping se čak zaprijetio rekavši da će borbu dati prvom izazivaču, Yoelu Romeru, ako GSP ne bude spreman do srpnja, no “Rush” vjeruje da se prvak samo blefira.

“Mislim da laže. Znam da želi borbu sa mnom i ja želim borbu s njim i u ovoj borbi će puno više zaraditi… Osdluka je u konačnici njegova, ali ako tako odluči, ja sam za. Za njega se spremam, ako diđe do promjene i ja ću promineiti planove, ali nema problema. Mogu ja to. No on je glavni, on drži pojas. Za mene, on je najisplativija borba, a ja uvijek ciljam visoko.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI