GSP: Nikada nisam prestao trenirati, ali ne znam želim li se vratiti

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.07.2015 20:11h Autor:

Georges St-Pierre

Legenda UFC-a Georges St-Pierre u velikom intervjuu za Bloody Elbow otkrio je svoja razmišljanja o aktualnom stanju u UFC-u te planira li se vratiti borbama nakon što se prije dvije godine povukao kao prvak velter kategorije.

GSP je bio jedan od najdominantnijih prvaka u povijesti UFC-a, sa devet obrana titula i niz godina u vrhu divizije. Nikada nije do kraja razjašnjeno zbog čega se odlućio povući i predati pojas, ali bio je žestok kritičar dopinga u MMA-u, a nije mu se sviđala UFC-ova politika prema borcima koji su varali. Njegov trener Firas Zahabi, otkrio je da bi nova anti-dopinška politika mogla namamiti GSP-a na veliki povratak.

"Puno je razloga za moje povlačenje. Nisam siguran, i trenutno ne znam želim li se vratiti ili ne. I da se vratim, ne znam kada bi to moglo biti. Odgovor je i dalje isti", rekao je GSP.

"Kao i svaki čovjek, želim jednog dana nekoga upoznati s kime ću provesti ostatak života, s obitelji i tim stvarima. To je san svakoga", kaže bivši prvak ali napominje da to nije razlog njegovog povlačenja, već iscrpljujući život profesionalnog borca, uvijek pod povećalom i na meti kritika.

"Dugo sam bio elita ovog sporta, bio sam prvak osam godina. To je vrlo stresan život. Puno je kritika, pritisaka i kritičara… Nekada ih ne želite čuti, ali tu su. Ja sam osjetljiv tip i pogađa me to. Zbog mentalnog zdravlja, morao sam se povući", objasnio je.

Georges je i dalje sportski aktivan, a bez pritiska, kaže, ponovo uživa u treninzima.

"Cijeli život se bavim MMA-om, nikada ne bih prestao trenirati, neovisno o tome hoću li se vratiti ili ne. Postao sam svjetski prvak trenirajući iz zabave, onda je zabava postala posao, a posao stresan. Tada nestane zabava. Nisam se zabavljao na kraju. Želio sam prestati, trebao sam prestati borbu ili dvije ranije, ali nisam mogao. Uvijek me neki drugi borac izazivao. Osjećao sam da trebam prestati", rekao je GSP.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI