GSP: Ne vraćam se dok se ne riješi problem testiranja na nedozvoljena sredstva

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.03.2014 14:57h Autor:

Georges St-Pierre

UFC-ova velter kategorija dobila je svog novog prvaka, a to je po prvi put od 2008. godine, netko tko se ne zove Georges St-Pierre. No, GSP nije bez naslova ostao u kavezu, nego je uživao kao fan, dok su se Lawler i Hendricks borili za ono što im je prepustio. Naravno, sada se postavlja pitanja hoće li se kanadski velemajstor vratiti.

Georges St-Pierre (25-2,19-2 u UFC-u), sigurno je jedan od najvećih boraca svih vremena, što je i dokazao tako što je od travnja 2008. godine držao pojas UFC-ovog prvaka u svom vlasništvu. Borbu za svog nasljednika gledao je i uživao.

"Gledao sam kao fan i uistinu sam uživao. Mislim da je Hendricks zasluženo pobijedio, dobivši prve dvije runde te zadnju, iako većina mojih prijatelja smatra da je Lawler bio bolji. Moglo je otići na bilo koju stranu. Lawler je radio puno više štete u dvije runde u kojima je dominirao, no nekad to ne znači puno", rekao je GSP, koji je sličnu situaciju imao u svojoj borbi protiv Hendricksa. Naime, dvije runde doživljavao je teške batine, da bi na kraju ipak odnio pobjedu.

Naravno, sad se postavlja pitanje povratka GSP-a, jer većina fanova želi vidjeti revanš, a George je na to odgovorio: "Ne znam kada ću se vratiti, no jedan od razloga zašto sam otišao je taj da prestanem biti na radaru i da me ljudi prozivaju. Da bih se vratio, puno se stvari mora promijeniti. Već sam govorio o njima, to su veliki problemi za sport i dok se ne riješe, ne namjeravam se vratiti." Naravno, Georges je mislio na način testiranja na nedozvoljena sredstva, koji je već nekoliko puta spominjao otkad se povukao iz profesionalnog sporta.

Georges također ne misli da se išta postiglo zabranom TRT terapije. "Zabranili su TRT, no to je trebalo biti odrađeno odavno, to je normalna stvar jer ne postoji niti jedan drugi sport na svijetu koji ga dozvoljava. Nije problem u TRT-u nego u testiranjima, zabranili su veliki broj stvari, no još uvijek rade loše testove na njih ili ih uopće ne rade", rekao je te dodao: "U tom slučaju ne krivim UFC, niti sam mu ikad želio naštetiti, borim se za legitimitet mog sporta. Nije problem u UFC-u, nego je problem u cijelom sustavu, koji je osigurao ovakav način".

Na kraju je samo kratko rekao o svom povratku: "Mislim da još nije vrijeme. Postoje razlozi zašto sam prestao, a ne vidim da se išta promijenilo. Vrijeme za moj povratak još nije došlo."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI