GSP: Ne vjerujem da ću se ponovno boriti u srednjoj kategoriji! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.12.2017 10:22h Autor:

GSP

Prošlo je prilično vremena od povratka Georgesa St. Pierrea i njegovog trijumfa protiv Michaela Bispinga na UFC-u 217, a još uvijek nema nikakvih konkrentih informacija što će se dogoditi s novopečenim prvakom u srednjoj kategoriji. Hoće li Kanađanin braniti pojas ili će se preseliti u neku drugu kategoriju neovisno o dogovoru koji ima s UFC-om?

Sve dosadašnje izjave članova njegovog trenerskog tima su išle prema tome da St. Pierre ne bi trebao ostati u kategoriji do 84 kile. To je nedavno komentirao i predsjednik promocije Dana White ustvrdivši “kako će biti jako ljut, ako St. Pierre bude radio probleme oko idućeg meča s obzirom na njihov dogovor”. No, očito je da GSP-a to previše ne brine…

“Razgovarat ćemo o tome, ali nisam siguran da će to ponovno biti u kategoriji do 84 kile, ako se budem ponovno borio. Ne vjerujem…”, potvrdio je Kanađanin u razgovoru za TSN u srijedu.

Dio razloga za vraćanje u velter St. Pierre pronalazi i u zdravstvenim problemima  za koje tvrdi da su posljedica prejedanja kako bi održao mišićnu masu.

“Naravno, ako govorimo o težini, ako se želim ponovno natjecati u -84 kategoriji, morat ću i dalje jesti kako sam jeo do sada. Naučio sam iz svojih grešaka i ne mislim da je dobro jesti toliku količinu hrane kako bih dobio mišiće. Uvijek sam bio protiv dopinga, ja sam posao odrađivao prirodno. Nema lakog načina. Učinio sam to na teži način i to nije bilo previše zdravo. Mislim da svako tijelo ima prirodnu težinu na kojoj najbolje funkcionira, na kojoj ima najbolje sposobnosti. Težina na kojoj sam sada, je meni najbolja”, tvrdi GSP koji je nakon meča s Bispingom znatno spustio kilažu prema nekim izvorima.

“Nakon borbe sam mislio prvo da se radi o stresu i da će stvar proći. Ali nije prošla. Nastavila se i u narednim danima te sam znao da nešto nije u redu. Otišao sam specijalistu i dijagnosticiran mi je ulcerozni kolitis. Sada sam dobio lijek i od kada sam ga dobio puno se bolje osjećam. Gotovo sam na 100 posto”, dodao je St. Pierre.

Ovih dana teku pregovori oko sljedećeg meča koji bi Kanađanin trebao odraditi. UFC ga želi vidjeti što prije u Octagonu, no čini se kako St. Pierre nije previše zainteresiran za takvu opciju. Optužbe da ima lažnu dijagnozu, koje je u medije plasirao Rockhold, je odbacio…

“Ovo nije lažna dijagnoza. Imam papir liječnika koji sve dokazuje. Moje zdravlje mi je prioritet, a borbe su na drugom mjestu. Luke Rockhold može čekati, dobit će svoju šansu, neka ne brine. Kada si na vrhu, svi žele meč protiv tebe. To mi nijen ovo i to ne uzimam osobno. Razgovarao sam s Lukeom i on je dobar momak. Gladan je i želi ponovno biti prvak. Želim mu sve najbolje…”, zaključio je GSP.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI