GSP najavio press konferenciju na kojoj će se vjerojatno umiroviti

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.02.2019 18:03h Autor:

Georges St-Pierre

Georges St-Pierre pozvao je medije na konferenciju za novinare, koju je zakazao za sutra. Pouzdani izvori govore kako bi jedan od najvećih boraca svih vremena na njoj trebao objaviti svoje umirovljenje.

Bivši UFC-ov prvak velter i srednje kategorije podosta je iznenadio takvom najavom, budući da su pouzdane informacije govorile kako je u pregovorima za borbu protiv Khabiba Nurmagomedova. No, ti isti izvori sada govore kako je došlo do preokreta.

Naime, pregovori su prema svemu sudeći propali, a GSP je više puta najavio kako je Nurmagomedov trenutno jedini borac koji mu se čini kao protivnik s kojim ima smisla raditi borbu. Za sve ostale borbe naveo je kako su to borbe u kojima nema gotovo ništa za dobiti, uključujući čak i borbu protiv Tyrona Woodleya za velter titulu.

Ovo naravno još uvijek nije potvrđeno, no sve vodi k tome da će tako biti. Ako to učini, sumnjamo da će mu itko išta zamjeriti, iako bi bilo lijepo jednog od najvećih boraca svih vremena vidjeti još koji put u kavezu.

GSP-u je 37 godina, a u profesionalnoj karijeri je upisao 26 pobjeda i dva poraza. Tek prvih pet borbi nije odradio u UFC-u, a oba poraza koji je doživio je kasnije osvetio. U pitanju su Matt Hughes, kojeg je GSP kasnije pobjeđivao dva puta te Matt Serra. Velter titulu držao je dva puta, a kad ju je osvojio drugi puta, devet ju je puta za redom obranio. 2013. godine otišao je u privremenu mirovinu te je ostavio pojas, da bi se vratio 2017. godine. No, ispada kako se na kraju vratio samo za borbu protiv Michaela Bispinga, u kojoj je osvojio pojas srednje kategorije, u tom trenutku postavši tek četvrti prvak dvije različite divizije. Pojas je nakon te borbe odmah napustio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI