GSP: Mogao bih karijeru nastaviti u lakoj kategoriji

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.04.2013 08:44h Autor:

Georges St-Pierre

Georges St-Pierre proteklih se dana pobrinuo za jednu od najzanimljivijih vijesti iz MMA svijeta nakon što je putem jednog intervjua otkrio svoju prilično neobičnu želju da se ukinu runde u MMA borbama i da one traju u komadu 15 ili 25 minuta ako se radi o borbi za titulu prvaka.

Postoje i oni kojima se takav prijedlog sviđa, slažu se s njim da bi u tom slučaju možda više borbi završavalo prekidom, no ipak je veći dio onih koji su protiv takvog prijedloga i smatraju trenutni sustav i više nego zadovoljavajućim.

No, GSP i nakon toga nastavlja lagano iznenađivati svojim izjavama, a ovog puta pričao je o mogućnosti da svoju karijeru nastaviti u lakoj kategoriji do 70 kilograma.

"Ne skidam puno kila za velter kategoriju, bilo bi mi vjerojatno lakše boriti se u lakoj do 70, nego u srednjoj kategoriji do 84 kilograma. Čak bi mi bilo i prirodnije da sam član lake kategorije. Trenutno postoje borci koji normalno imaju oko 85 kilograma baš poput mene."

"U srednjoj postoje neki zaista veliki borci kao što je Anderson Silva, on sad ima skoro pa blizu 105 kila, a ja nisam ni blizu 90. To je ogromna razlika u težini. Ukoliko do našeg meča dođe jednog dana, neće se lako dogovoriti kategorija ili kilaža u kojoj ćemo ući u oktogon", izjavio je GSP.

PODIJELI
,
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI