GSP je protivnik trenutnog načina UFC vaganja

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.10.2017 18:27h Autor:

Georges St. Pierre

Idućeg vikenda, Georges St-Pierre će po prvi puta odraditi vaganje po novom principu, uvedenom prošlog ljeta, a on sam nije nikako fan istog, zapravo smatra to jednom od lošijih UFC odluka.

GSP se za svaku borbu vagao po starom principu, odnosno na javnom vaganju u poslijepodnevnim satima, dan prije borbe. Novi način, uveden u lipnju prošle godine, gdje se borbi važu u jutarnjim satima tog istog dana te gdje imaju priliku stati na vagu unutar dvosatnog termina, nikako mu se ne sviđa.

“Vrlo loše pravilo i vrlo loš način, jer je došlo do toga da borci skidaju još više kilograma. Početna ideja bila je dobro, jer bi borci imali više vremena za rekuperaciju i rehidraciju prije borbe, no zapravo je ispalo najgore što su mogli napraviti. Borci automatski razmišljaju da mogu skidati više budući da imaju više vremena za oporaviti se. Loša, jako loša odluka”, rekao je GSP.

Od lipnja prošle godine, kada se krenulo s tom praksom, vagu je palo 40 boraca, no puno lošije izgleda podatak o otkazivanjima borbe na dan vaganje, kakvih prije nije gotovo nikada bilo, a sada su gotovo postala pravilo.

GSP ima neke ideje kako se to moglo provesti bolje:

“Možeš uvesti više kategorija ili možeš raditi više vaganja, pa će tako svi ostajati u svojoj kategoriji. U posljednjem mjesecu prije borbe, svi bi se trebali vagati svakog tjedna te na kraju na sam dan borbe. To bi imalo smisla i tako bi se dao riješiti ovaj stalni problem.”

Dobra ideja, no sigurno bi uzrokovali povećanje troškova na kakvo nitko ne bi bio spreman, budući da je UFC dužan platiti atletskoj komisiji svako organizirano vaganje, a i borci se prije evenata nalaze na različitim dijelovima svijeta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI