GSP izašao iz USADA-inog anti-doping režima, poslao UFC-u potvrdu da je u mirovini

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.03.2019 09:47h Autor:

Georges St-Pierre (Instagram)

Georges St. Pierre je i službeno u mirovini. Američki mediji su saznali kako je po mnogima GOAT MMA sporta poslao svom dosadašnjem poslodavcu pisanu potvrdu da se više neće boriti. Vijest je potvrdio Jeff Novitzky iz UFC-a.

Potvrda je vrlo bitna radi sudjelovanja GSP-a u anti-dopinškim testiranjima koja je USADA do sada provodila i na njemu. Ukoliko se St. Pierre nekada u životu odluči vratiti u Octagon, uslijedit će mu šest mjeseci testiranja prije nego što i službenom može dobiti dozvolu za natjecanje.

“Izašao je iz grupe boraca koju testiramo na doping. Poslao mi je pismenu potvrdu da je u mirovini i da ne želi biti testiran od strane USADA-e. Ako se ikada vrati, morat će biti testiran šest mjeseci prije nastupa”, potvrdio je glavni čovjek UFC-a za doping Jeff Novitzky.

Ovo nije prvi put da se St. Pierre umirovljava. Prvi put je to napravio još 2013. godine, tada odlučivši da mu treba odmor od kaveza. Taj odmor je trajao četiri godine, a onda se vratio 2017. godine u meču protiv Michaela Bispinga za pojas u srednjoj kategoriji. Povratak je kratko trajao jer jer su St. Pierra zdravstveni problemi natjerali na novu pauzu, a kasnije i na prestanak karijere.

Ukupno u karijeri ovaj velikan ima 26 pobjeda i samo 2 poraza. Mnogi ga smatraju najvećim borcem ne samo velter kategorije, nego i ukupno u MMA sportu. Da odlazi u mirovinu, najavio je nedavno na press konferenciji u Montrealu.

I bring my @hydrorevolution_fitness training pack with me everywhere I go… I’m doing my Figure 8 exercise even on vacation!

A post shared by Georges St-Pierre (@georgesstpierre) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI