GSP i Hayabusa se ispričali zbog kimona sa simbolima ratnih zločinaca!

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.03.2013 08:53h Autor:

Georges St-Pierre

Georges St-Pierre našao se tijekom posljednja dva dana na udaru medija i brojnih fanova sa svih strana svijeta nakon što je UFC-ov borac Korejski Zombi otkrio kakvo značenje ima njegov kimono u kojem je došao do oktogona tijekom svoje posljednje borbe na UFC-u 158 kada je obranio titulu prvaka u velter kategoriji pobjedom nad Nickom Diazom.

Podsjetimo, na kimonu koji je izradio Hayabusa nalazi se velika zastava japanskog izlazećeg sunca, pod kojom su počinjeni brojni ratni zločini na nekim azijskim narodima.

"Pozdrav, moje ime je Chan Sung Jung i dolazim iz Južne Koreje. Kao jedan od mnogih mojih sugrađanina koji ti se dive kao nevjerojatnom sportašu, osjećam potrebu da istaknem kako mnogi stanovnici Južne Koreje, uključujući mene, su bili prilično šokirani kad su vidjeli tvoj kimono s japanskim izlazećim suncem. Za Azijce ta je zastava simbol ratnih zločina, baš kao što je to primjerice njemačka zastava s kukastim križom tijekom 2. svjetskog rata", napisao je, između ostalog, Korejski Zombi na svom Facebook profilu.

Ubrzo su stigle reakcije s dvije najbitnije adrese. Proizvođač Hayabusa i sam GSP su se ispričali zbog greške.

"Nakon UFC-a 158 skrenuta nam je pozornost na negativne strane dizajna našeg kimona. Nismo htjeli nikoga uvrijediti dizajnom naših proizvoda, jer poštujemo kulturu i povijest te ćemo ubuduće biti iznimno oprezni. Molimo sve da prihvate našu ispriku zbog neugodnosti koje smo uzrokovali", objavili su iz Hayabuse.

"Osobnom se želim ispričati svima koju su uvrijeđeni zbog tog kimona. Iznimno mi je žao i nije bila moja namjera napraviti nešto ovakvo", rekao je GSP.

PODIJELI
,
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI