GSP dobio zeleno svjetlo i spreman za povratak!

UFC 29.08.2012 10:00h Autor:

Georges St-Pierre

Georges St-Pierre uspješno je prošao liječnički pregled te je napokon dobio odobrenje i zeleno svjetlo da se bori sredinom studenog protiv Carlosa Condita na UFC-u 154.

Dugih devet mjeseci trajao je oporavak Georgesa St-Pierrea od teške operacije koljena, a posljednji put u kavezu smo ga vidjeli početkom 2011. godine kada se borio protiv Jakea Shieldsa. U međuvremenu je Carlos Condit osvojio titulu privremenog prvaka UFC-a u velter kategoriji, a za otprilike mjesec i pol saznat ćemo hoće li svoju privremenu titulu uspjeti pretvoriti u "pravu", odnosno hoće li moći svladati prvaka GSP-a.

Sjajni kanadski borac napokon se potpuno oporavio, već neko vrijeme trenira punim intenzitetom, no uvijek je postojala mogućnost da se nešto zakomplicira te da meč s Conditom otpadne. Čini se da je sada šansa da se takvo što dogodi svedena na minimum nakon što je GSP prošao detaljan liječnički pregled i dobio odobrenje za izdavanje licence.

"Jučer je bilo posljednje poglavlje u mom Putu oporavka. Sada imam liječničko odobrenje da sudjelujem u MMA borbama! Veliko hvala svim mojim fanovima koji su mi bili ogromna podrška tijekom tih dugih devet mjeseci – bez njih ne bih uspio! Imao sam sreće što sam bio okružen velikim stručnjacima i sjajnim profesionalcima, bilo je to jedno nevjerojatno iskustvo", napisao je GSP na Facebooku.

31-godišnji kanadski MMA borac jedna je od najvećih sportskih zvijezda u svojoj domovini, a u kavezu se tijekom karijere našao ukupno 24 puta te je samo dva puta bio poražen. Nakon meča s Conditom vjerojatno ga početkom iduće godine čeka velika prestiž borba protiv Andersona Silve.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI