GSP: Diaz me ne zanima, ali zbog borbe protiv Khabiba bih se mogao vratiti

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.10.2018 14:13h Autor:

Georges St-Pierre

Nove informacije o svom potencijalnom povratku iznio je Georges St-Pierre tijekom telefonskog gostovanja u showu Ariela Helwania. Otkrio je što bi ga moglo natjerati na još jednu borbu, ali gdje je i najveći problem oko prihvaćanja eventualnog novog izazova.

Po mnogima najbolji borac svih vremena pronašao je vremena porazgovarati s Helwanijem o mnogim temama, no naravno da je glavna bila vezana uz potencijalni novi nastup. Prošlo je već gotovo godinu dana od borbe protiv Michaela Bispinga, kada su se fanovi nadali da bi GSP ipak mogao ponovno češće nastupati i tako odraditi još nekoliko borbi. Ipak, do toga nije došlo i 2018. godina proći će bez njegovog nastupa. Ipak, za idući još ništa nije sigurno.

“Postoje šanse da se borim u 2019. godini i uzbuđuje me ta pomisao. No, često se pitam što time imam za dobiti. Natjecatelj u meni uvijek želi još i znam da sam sposoban za to. Uostalom, mislim kako sam sada u najboljim godinama, no motivacija je ono što igra bitnu ulogu”, otkrio je GSP, a onda je dodatno ispričao nešto o tome što mu je zapravo najveći problem:

“Motivacija nije ista kakva je bila nekada. Nemam ono što je potrebno da bih opet stao u red i gradio svoj put prema novoj tituli. Radio sam to godinama i završio sam s time. Jednostavno, nekada dođeš do perioda u karijeri kada stvari činiš drugačije. Borba protiv Bispinga bila je tako nešto i to je ono što tražim, takve borbe.”

Zdravstveni problemi ipak su još uvijek tu, odnosno posljedice ulcerioznog kolitisa se i dalje osjećaju. Tek kada to u potpunosti riješi, GSP će biti spreman razmišljati o tome što i kako dalje.

“Kolitis mi i dalje stvara problem, moram se riješiti lijekova koje uzimam. Kada dođem na neku dozu koju smatram dobrom, onda mogu donositi odluke po pitanju borilačke karijere. Trenutno ne bih bio spreman potpisivati nikakav ugovor. Mentalno nisam spreman boriti se.”

Ukoliko i bude spreman, postoji malo toga što bi ga moglo dovoljno motivirati da se vrati. Ali, važno je da postoji i u prvi plan posebno upada jedno ime.

“Znam da je Khabib već ranije izražavao želju boriti se protiv mene. No, mislim da UFC ne želi da se ja borim za titulu lake kategorije. Ne žele da još jednom osvojim titulu, a onda je napustim i to se neće dogoditi. No, ono što me uzbuđuje je prilika biti prvi koji je nešto postigao. Posebno ako ljudi sumnjaju u mene i to smatraju neizvedivim. Tako mi je zanimljiv Khabibov 27-0 omjer. On je sjajan prvak i ne vidim u ovom trenutku borca koji ima bolju ostavštinu od njega.”

A Nick Diaz, koji bi se također mogao vratiti?

“Ma kakvi, on me niti najmanje ne zanima”, kratko je samo rekao GSP.

Prvak velter kategorije je Tyron Woodley, borac kojeg GSP itekako cijeni i koji bi također mogao biti potencijalni protivnik.

“Posljednji nastup Tysona Woodleya bio je fantastičan. On radi jako dobro i od sebe stvara velike ime. No, treba mu još dosta toga, meni je trebalo devet obrana titule da stvorim svoje današnje ime.”

Ono što je najvažnije, ne postoji nikakav novac koji bi GSP-a natjerao na neku određenu borbu. Kaže kako je tu osiguran i kako nije spreman pregovarati ukoliko ga protivnik i ono što može dobiti borbom u startu ne zanima.

“Ja sam osiguran, imam nekoliko poslova koji mi jako dobro idu. Novac mi nije potreban, a iz sporta sam otišao na vrhu. Zdrav i bogat te bih volio da to tako ostane.”

Georges je u svibnju navršio 37 godina, no otkriva kako mu je pauza koju je napravio prije pet godina bila savršen potez te da se zbog toga osjeća najbolje u životu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI