GSP: Condit je kvalitetniji borac i teži protivnik od Diaza!

UFC 08.09.2011 08:42h Autor:

Georges St. Pierre

Prvak UFC-a i jedan od najboljih boraca svijeta, Georges St. Pierre, šokiran je raspletom vezanim uz Nicka Diaza i njegovo micanje iz borbe za titulu. Kanađanin nije skrivao iznenađenje Diazovim nepojavljivanjem u Torontu, kao niti kasnijem nedolaskom u u Las Vegas.

“Ne razumijem kako netko može propustiti ovakvu priliku. Jednostavno ne vjerujem. To je nevjerojatno i ludo. Ne znam što da kažem”, sipao je “upitnike” GSP…

“Bio sam sretan jer se borim protiv Diaza zato što je rekao puno ružnih stvari o meni. Ovo je bila borba koju svi žele vidjeti jer se radi o šampionima dvije promocije. Radilo se o nekakvoj unifikaciji”, dodaje.

St. Pierre smatra da je Diazova zamjena, Carlos Condit, čak opasniji od “originala”.

“Tako vjerujem. Ako bi se borili Diaz i Condit, ja bih svoje novce stavio na Condita. Za mene, ovo je veći izazov.”

Kako UFC-ov prvak vidi Diazovo ponašanje?

“Najprije, kada se nije pojavio u Torontu, nisam ga osuđivao. Mislio sam da mu se nešto dogodilo. Ne poznajem ga. Ne znam što mu se događa u životu. Mislio sam da se nešto loše dogodilo i pomislio sam u glavi: nadam se da je sve OK. Tada sam razgovarao s nekim ljudima i čuo sam što se točno dogodilo. Ja sam čovjek od riječi i čovjek koji se drži onoga što kaže. To je moj život. Ovo je bila borba za naslov, a kada se radi o poslu, ja uvijek sve isporučim.”

Što je s Conditom?

“Gledao sam nekoliko njegovih borbi i čini mi se da je raznovrsniji od Diaza. Na parteru je odličan baš kao i Nick, a u stojci je još opasniji. Morat ću se brinuti zbog malo više stvari, a ne samo zbog ruku. Diaz je više boksač, a Condit te može napasti na razne načine. Može me udariti koljenima, laktovima. Smatram da udara jače od Diaza i da je bolji MMA borac ukupno gledano. Ima bolji pedigre, kvalitetniji je i jači”, zaključuje svjetski prvak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI