Greg Jackson objasnio zašto se ne žele ispričati Cris Cyborg

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.01.2018 11:05h Autor:

Greg Jackson i Jon Jones

Tek je jedan dan u novoj 2018. godini iza nas, a već imamo prvi skandal u MMA svijetu. Nakon meča na UFC-u 219 u kojem je Cris Cyborg svladala Holly Holm, zaiskrilo je na relaciji dva tima. Najprije se službeni fotograf JacksonWink MMA akademije na društvenim mrežama primitivno i šovinistički obrušio na UFC prvakinju, da bi ona u komentaru na tu objavu zatražila službenu ispriku.

Cyborg reagirala na primitivizam koji je nakon meča stigao iz tima Holly Holm

U slučaju da ona ne stigne, Cyborg je priprijetila posljedicama na mogućnost da taj fotograf u budućnosti dobije akreditaciju za neki UFC event.

No, isprika neće stići!

Glavni trener i osnivač tima slavni Greg Jackson je objasnio i zašto. U objavi na društvenim mrežama je otkrio da je postojao navodni povod za primitivizam svog fotografa.

“Nastavno na ono što je naš medijski prestavnik napisao u nedavnom Instagram postu o Cyborg, postoji pozadinska priča zašto je taj komentar napisan. Nakon što je Cyborg pobijedila, čuli su je u svlačionici kako Holly zove kujom i kako se smije fotografiji u kojoj je svoj nožni prst zabila u oko Holly Holm. Bilo je to ismijavanje njezinog nastupa. Naš medijski predstavnik se ponio zaštitnički prema našoj borkinji, a prostor koji je upotrijebio jest njezina upotreba steroida iz prošlosti. Nismo bili svjesni niti komentara Cyborg iz svlačionice, kao niti njegove objave sve do jučer. Njemu je žao što je stavio naš tim u ovu poziciju. Ne uživamo u diskreditiranju drugih. Čestitke Cyborg i njezinom timu. Veselimo se revanšu”, napisao je Jackson.

UFC i dalje nije reagirao na ovu situaciju. No, s obzirom na to da su u prošlosti imali uglavnom maćehinski odnos prema Cris Cyborg, a Holly Holm je s druge strane uživala samo privilegije, teško je očekivati da će Jackson Winkeljohn MMA akademija iskusiti neke posljedice.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI