Greg Hardy: Ja ću biti MMA verzija Michaela Jordana

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.04.2019 18:55h Autor:

Greg Hardy

Greg Hardy uspio je slaviti u drugom UFC nastupu, čime je skinuo veliki pritisak sa svojih leđa. No, ovaj teškaš najavljuje kako je to tek početak, odnosno da je pokazao tek dio onoga što je sposoban postići u borilačkoj karijeri.

Vrlo lako je sve izgledalo za Grega Hardya u borbi protiv Dmitriia Smoliakova. Iako je protiv sebe imao borca upitne kvalitete, što je naglasio i Dana White, za Hardya je glavno da je došao do pobjede. Sad može u miru graditi ono što si je zacrtao kao neki cilj u svojoj karijeri. A vjeruje da je sposoban za puno toga, odnosno da je pronašao sport u kojem će njegov talent u potpunosti doći do izražaja.

“Ja u borilačkom sportu mogu postati neka verzija Michaela Jordana. Tek sam na početku, tek smo zagrebali površinu. Ljudi će mi uvijek hukati, no hukati će sve manje. Već nakon ove borbe ja sam čuo samo ovacije. Čuo sam samo ljude koji me vole, moju publiku, moje ljude. Ljude koji prihvaćaju ono što radim i uživaju u tome”, rekao je bivši NFL branič, koji se posebno proslavio u akcijama rušenja protivničkog vođe navale (quaterbacka), tzv. sackovima.

Ovo mu je bila tek peta profesionalna MMA borba. Činjenica je da se za jednog borca od 120 kilograma jako dobro kreće, a kad se vidi koliko jako udara, potencijal je neupitan. No, postoji još puno segmenata na kojima će morati raditi prije nego bude spreman za neke veće stvari. Svjestan je toga i sam.

“Na meni je sad da odem kući, odmorim se i onda se vratim u dvoranu jer imam itekako puno toga za raditi. Moram što više hrvati i napredovati u jiu-jitsu. Sve mi je to potrebno da napravim ono što sam najavio. A to vam dugujem nakon svega što se događalo, vrijeme je da pokažem kako zaslužujem respekt i uživat ću u tome.”

Hardyu je 30 godina, a tijekom NFL karijere uspio je doći do “all star” statusa, tj. nastupa na Pro Bowl utakmici. Ipak, ponašanje izvan terena dovelo je do toga da nitko s njim više nije htio potpisati ugovor. Borilački sport ga je prihvatio, iako fanovi u većini još uvijek nisu. Na njemu je da to svojim ponašanjem i nastupima pokuša promijeniti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI