Greg Hardy brutalnim nokautom postao dio UFC-a, Menifield ga zaradio nokautom za osam sekundi (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.06.2018 08:35h Autor:

Hardy vs. Lane

Održana je prva epizoda Dana White’s Tuesday Night Condender Series borilačkog live showa, nakon koje su dva borca dobila UFC ugovore. Tešku kategoriju pojačati će Greg Hardy, koji je slavio brutalnim nokautom u prvoj rundi, dok će polutešku kategoriju pojačati Alonso Menifield, kojem je za pobjedu trebalo samo osam sekundi.

Kao u svake epizode showa, u Ultimate Fighter dvorani održano je pet borbi, nakon kojih su dva borca dobila svoj UFC ugovor, iako Dana White ne bi pogriješio da je promociju pojačao još jednim borcem koji je svoj nastup odradio i više nego impresivno.

Sve je otvorila borba u srednjoj kategoriji, u kojoj je Kevin Holland savladao Willa Santiaga sudačkom odlukom nakon tri runde. Holland je kroz borbu bio bolji, odnosno koristio je čak 20 centimetara prednosti u dosegu. Santiago je tražio priliku kroz svoje snažne udarce, par je puta ozbiljno uzdrmao protivnika, no nije uspio borbu i završiti. Druga borba održana je u bantamu, gdje je prekidom u trećoj rundi slavio Montel Jackson, koji je u borbi protiv Rica DiSculia čak dva puta dobio negativan bod radi ilegalnih udaraca.

Treća borba bila je ona koja je fanovima u startu bila najzanimljivija, borba Grega Hardya i Austena Lanea, dva bivša NFL braniča. Oni su od početka krenuli po nokaut, a to je uspjelo Hardyu, kojem je ovo bila prva profesionalna borba. Na samom kraju prve minute, on je Lanea prvo uzdrmao desnim krošeom, a nakon što se ovaj ustao, završio ga lijevim. Snaga i atletičnost su upravo onakvim kakvima su Hardya analitičari najavljivali.


Četvrta borba dogodila se u velter kategoriji, a tamo je još jedan borac bio impresivan. To je 30-godišnji Chris Curtis, koji već neko vrijeme osvaja titule regionalnih promocija, čime je došao do skora 19-5. On je Seana Lallya savladao nokautom kickom u glavu u trećoj rundi, nakon što je i prve dvije runde dominirao, uz vrlo atraktivan pristup borbi. Ipak, primio je i on nešto udaraca pa je nakon borbe otpremljen u bolnicu te nije u dvorani čekao odluku Dane Whitea.


Posljednju borbu održali su poluteškaši, a Alonso Menifield se pobrinuo za to da se nakon  drugog nastupa u ovom showu njegovo ime itekako zapamti. Njemu je za pobjedu protiv DaShawna Boatrighta trebalo samo osam sekundi. Predosjetio je njegov kick, blokirao ga, a onda pravom bombom ekspresno završio borbu.


Dana White je na kraju ugovorom odlučio nagraditi dva borca, a to su Hardy i Menifield, iako će većina smatrati kako je mogao biti darežljiviji, budući da je i Chris Curtis zaslužio priliku na velikoj sceni, posebno nakon svih borbi koje je po manjim promocijama odradio proteklih godina.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI