Green i Vannata zadovoljni neodlučenom borbom: Stali smo jedan preko puta drugog i ostavili sve u kavezu

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.10.2017 15:43h Autor:

Lando Vannata i Bobby Green

Kada su upareni Bobby Green i Lando Vannata, odnosno kada je Green uskočio kao zamjena za ozlijeđenog Abela Trujilla, za očekivati je bilo borbu prepunu akcije i kandidate za bonus. I apsolutno nitko nije razočarao po tom pitanju!

Posebno je lijepo bilo vidjeti situaciju kod proglašenja pobjednika, u kojoj su zapravo oba borca ostala oduševljena neodlučenim ishodom, koji je zapravo bio produkt boda oduzetom Vannati, zbog ilegalnog udarca koljenom u prvoj rundi. Na kraju su obojica nagrađeni sa spomenutim bonusom za borbu večeri, a Vannata postaje tek drugi borac u UFC povijesti koji je zaradio bonus u svakoj od svoje prve četiri borbe. Prije njega je to uspjelo jedino sjajnom bantamašu, Thomasu Almeidi.

A njihov duel svakako je bio ono što fanove dovodi u dvorane gdje se održavaju borbe i ono što podiže prodaju prijenosa. Dva borca koji su bez ikakvih kalkulacija došli u kavez pokušati pobijediti prekidom, kao da je to zapravo jedini izbor koji imaju. Jer to je uistinu tako izgledalo sve do posljednje sekunde borbe, čiji su kraj obojica dočekali krvavih lica, ali i uzdignutih ruku. I upravo zbog toga je sjajna stvar da je borba završila neodlučeno, iako je neodlučeni ishod nešto na što su Amerikanci u sportu doslovno alergični. No, ovakva odluka je upravo tu američku publiku oduševila, da su je pozdravili s ovacijama.

“Ne razmišljam više o odlukama sudaca, zapravo meni je na kraju borbe jedino bitno bilo da zaradim taj zasluženi bonus. Znao sam ranije biti razočaran sucima, događalo se, no moj fokus je sada da dam publici ono po što su došli. Želim da nakon moje borbe publika kaže kako je to ono za što su platili ulaznicu”, prokomentirao je odluku Green, dodavši nešto o samoj borbi i onome kako se ona odvijala:

“Lando je sjajan tip i odličan protivnik, nisam mogao poželjeti boljeg plesnog partnera.Treneri mi govore kako nije dobro kada stanem pred borba i tražim borbu. Ovog puta sam protiv sebe imao tipa koji je to isto napravio. Stali smo jedan preko puta drugog, krenuli i ostavili apsolutno sve u kavezu.”

Green svakako može biti zadovoljan, iako ovim putem nije uspio prekinuti niz od tri poraza. No, sam nastup je svakako ono što će Greenu donijeti zanimljiv ispit i u idućoj borbi. A i napokon je došao do svog prvog bonusa za borbu večeri, nakon što je toliko puta bio blizu, ali uvijek je netko bio bolji. Ovog puta je to, unatoč fantastičnom eventu, teško bilo moguće.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI