Gray Maynard se vraća na UFC 200 vikendu te debitira u perolakoj kategoriji

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.05.2016 19:44h Autor:

Grey Maynard

Program finala 23. sezone Ultimate Fightera na svoj je program dobio bivšeg izazivača u lakoj kategoriji, Graya Maynarda, koji će upisati svoj debi do 66 kilograma, protiv Fernanda Bruna.

Maynardu će to biti prvi nastup nakon travnja 2015. godine, kad je poražen od Alexandera Yakovleva, što mu je bio četvrti poraz u nizu. Budući da je u posljednjih sedam borbi slavio samo jednom, očekivalo se kako bi to mogao značiti kraj njegove UFC epizode, no on se nije dogodio, nego mu je promocija dala još jednu priliku, što je mnoge začudilo, jer je teško reći kako Maynard spada među uzbudljivije borce u promociji.

Naime, od svojih devet UFC pobjeda, Maynard je tek onu prvu ostvario prekidom, nakon čega je uslijedila serija od sedam pobjeda odlukom, no ta serija mu je donijela napad na titulu lake kategorije. Tamo je prvu borba završila neodlučeno (iako mnogi smatraju kako je Maynard trebao slaviti), dok je u uzvratu završio nokautiran, što mu je bio prvi poraz u karijeri. Nakon toga se Maynard vratio pobjedom nad Clayom Gudiom, naravno sudačkom odlukom, ali onda je uslijedio niz od četiri poraza, gdje je čak tri puta bio nokautiran.

Sad mu slijedi prilika za povratak protiv Fernanda Bruna, finalista 4. sezone brazilskog Ultimate Fightera, kojem će to biti druga borba u UFC-u. Po svemu sudeći, ulog je velik, odnosno poraženog u ovoj borbi će vjerojatno čekati otkaz iz promocije.

Finale Ultimate Fightera, na kojem se ova borba nalazi, održava se 8. srpnja, dan prije UFC 200 eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI