Grappling velemajstor napokon unutar UFC rankinga, veliki usponi za Figueireda i Calderwood

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.08.2018 18:15h Autor:

Rani Yahya

UFC rang ljestvice nakon Fight Nighta u Lincolnu dobile su neke manje promjene, no svakako značajne za nekoliko odrađenih kategorija. Najzanimljivija imena eventa doživjeli su promjene u svom statusu.

Tako je Rani Yahya, možda i najbolji ofenzivni grappler u cijelom UFC-u, napokon dobio svoje mjesto u rankingu bantam kategorije. Bivši WEC izazivač je na skoru 7-1 otkako se 2014. godine vratio u bantam, a pobjeda nad Lukeom Sandersom treća mu je u nizu prekidom. Ipak, s tek 15. mjesta ne može se već sada nadati borbi za titulu ili borbi protiv prvog izazivača, koje je nakon nastupa pomalo previše optimistično zatražio. Drago nam je vidjeti kako napokon imamo dobru sliku toga gdje može teći njegov napredak i ovaj borac, čije je nastupa apsolutno uživancija gledati, bi svakako trebao dobiti Top 10 protivnika za svoju iduću borbu.

Najveći skok dogodio se unutar muha kategorije, gdje je Deiveson Figueiredo savladao Johna Moragu, čime se ovaj neporaženi Brazilac našao na šestom mjestu najniže UFC-ove muške kategorije. Znajući kakva je situacija u toj kategoriji, vrlo brzo bi mogao razmišljati i o napadu na titulu, što mu je svakako ambicija. Novo ime nalazi se i na rankingu ženske muha kategorije, a to je Joanne Calderwood, koja je tamo na 11. mjestu. Inače, još neke borkinje su skočile na rankingu, budući da je s ljestvice uklonjena Barb Honchak iz za sada nepoznatog razloga.

Cortney Casey skočila je jedno mjesto na ljestvici ženske slamke te je sada deseta, a skok za jednu mjesto na ljestvici lake kategorije su upisali Nate Diaz i Michael Chiesa, no razlog za to je pad do sada desetoplasiranog Jamesa Vicka, kojeg je poraz od Justina Gaethjea vratio dva mjesta dolje. Justin Gaethje je unatoč pobjedi ostao na sedmom mjestu.

Sve ljestvice možete pogledati na OVOM linku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI