Gotovo je! Dana White ne želi više gledati Big Noga u kavezu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.08.2015 10:31h Autor:

Antonio Rodrigo Nogueira

Borba protiv Stefana Struvea je vjerojatno posljednja za legendarnog Antonija Rodriga Nogueiru. "Big Nog" je ovog vikenda na UFC-u 190 izgledao prilično loše, a fanovi su bili tužni jer je njihov heroj poražen treći put zaredom. Ponovno je preživio pravo čudo čistih udaraca, što rukama, što nogama. Nekoliko puta je jedva ostao na nogama da bi na koncu dočekao konačno sudačko zvono, no i samo uvjerljiv poraz.

Predsjednik UFC-a Dana White ne želi više gledati legendarnog borca u svom kavezu. Sličnu situaciju je imao i s drugim velikim imenima poput Chucka Liddella, BJ Penna ili Forresta Griffina. Svi oni su prošli "konačni razgovor" s Whiteom u kojem im čelnik UFC-a na lijep način prijateljski sugerira da bi za njihovo zdravlje bilo najbolje da se povuku. White je takav razgovor s Big Nogom htio napraviti još 2011. u slučaju poraza od Brendona Vere. No, Minotauro je pobijedio i nastavio se boriti još četiri godine.

"Kada pogledate njegovu karijeru, lako je usporedite s Chuckom Liddellom i onime što je on prolazio. Chucka ste mogli pogoditi baseball palicom u glavu i on ne bi bio niti uzdrman. Takav je i Nogueira. Kada pogledate ratove koje je prošao, borbu s Cro Copom, koliko je batina primio…Sada više ne podnosi dobro udarce. Oni mu škode puno više nego prije. Lakše ga je nokautirati. Da je izgubio, morao bih s njim razgovarati", rekao je još davne 2011. White.

Četiri godine kasnije predsjednik UFC-a je prelomio. Big Nog mora u penziju, no ostat će dio elitne promocije.

"Obožavam Nogueiru i mislim da ga svi vole. On je tako dobar momak. Svi ga poštuju i da vam budem iskren, pričali smo večeras. Ne želim ga više vidjeti u kavezu, ne želim vidjeti kako se bori. On se ne slaže s tim."

"Morat ćemo se ponovno naći i morat ćemo pričati. Vjerojatno će dobiti 'konačni razgovor' koji sam obavio s Liddelom. Mattom Hughesom i Forrestom Griffinom. Želim da radi za UFC. On je jednostavno ratnik. Pogledajte sve ratove u Prideu koje je preživio, a da ne pričamo o svim borbama u UFC-u. On je jedan od boraca kojeg drugi najviše poštuju i cijene. Ne govorim samo o fanovima, nego i o drugim borcima. Ja ga također jako volim", zaključio je White.

U 11 UFC borbi, Antonio Rodrigo Nogueira je čak osam puta bio u nokdaunu. To je drugi najgori rezultat u povijesti UFC-a. Možda je stvarno vrijeme za mirovinu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI