Gonzagin tim prihvatio Miočićev izazov te poručuju: Stipe će biti samo statistika u rubrici nokauti

UFC 26.10.2013 12:03h Autor:

Stipe Miočić

Ovih dana smo mogli čuti izjavu menadžera Stipe Miočića koji je za sljedeći nastup svog "pulena" poželio dvoboj protiv odličnog Gabrijela Gonzage. Obojica sjajno kotiraju u UFC-ovoj teškoj kategoriji i obojica žele napraviti korak naprijed prema izazivačkoj poziciji.

Nije trebalo čekati dugo da stigne i odgovor iz kampa brazilskog majstora BJJ-a. Glavni trener tima Link koji je ujedno i glavni Gonzagin trener, Marco Alvan kaže da su oni spremni za Stipu…

"Zainteresirani smo za svaku borbu koju nam UFC ponudi, a Stipe Miočić je sigurno sjajan borac. Vrlo dobro je rangiran u UFC-u i stiže nakon spektakularne pobjede protiv Royja Nelsona. Stoga, ova borba za Gabrijela ima puno smisla u ovom trenutku. Bila bi to šansa da stigne bliže TOP 5 poziciji što je njegova želja", izjavio je Alvan za MMAFighting dodavši:

"Stipe je stvarno vrlo dobar borac i to svi znaju. Sigurno da se radi o velikom testu, no Gonzaga se borio protiv svih najboljih. Vjeruje u svoje udaračke sposobnosti i sigurno je da će pokušati nokautirati Miočića. On udara jače i vjerujem da će to biti samo još jedan nokaut u njegovoj statistici."

Gonzagin trener se osvrnuo i na jedini poraz svog učenika u posljednjih šest nastupa. Onaj kontroverzni protiv Travisa Brownea.

"Gabriel ima šest pobjeda u nizu. Prihvatili smo poraz od Brownea, ali se s njim ne slažemo. Poštujemo UFC-ovu odluku kao i odluku Komisije, no to ne znači da je ona bila ispravna. Samo pogledajte meč još jednom. Devet od deset ljudi će reći da su ti svi udarci bili ilegalni. To znamo svi", objašnjava trener.

Alvan ima još jednu posebnu želju…

"Frank Mir je držao rekord borca s najviše završetaka u teškoj kategoriji UFC-a. Gonzaga je taj rezultat izjednačio. Naša želja je da u jednoj godini završi svih pet protivnika. Kada bi uspio, bio bi prvi u povijesti kojem je to pošlo za rukom", zaključuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI