Gokhan Saki: U UFC nisam došao biti broj dva, zanima me jedino dolazak na vrh

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.03.2018 18:57h Autor:

Gokhan Saki

Gokhan Saki ponovno je u laganom treningu. Šest mjeseci nakon uspješnog debi nastupa u UFC-u, 34-godišnji turski borac otvoreno razmišlja o onome što bi mu trebalo uslijediti u borilačkoj karijeri.

Kao bomba je odjeknula vijest s kraja svibnja prošle godine, da je Gokhan Saki, jedan od najboljih kickboksača svijeta, potpisao za UFC. Bilo je to sjajno pojačanje za kvalitetom siromašnu polutešku diviziju i s nestrpljenjem se dočekao njegov prvi nastup. Dogodilo se to u rujnu, Saki je nokautom savladao Henriquea da Silvu, no vidjelo se kako to nije borac koji bi već sada mogao parirati UFC borcima iz vrha kategorije. Vrlo brzo dogovorio je novu borbu, no od duela protiv Khalila Rountreea nije bilo ništa, jer se Saki ozlijedio i završio na operacijskom stolu. Od tada je prošlo pet mjeseci i Saki se lagano vraća, a tim putem je za portal Bloody Elbow otkrio što se sve dogodilo nakon prvog UFC nastupa i što je vidio u toj borbi.

“Prije nego sam odradio UFC debi, bio sam dvije i pol godine bez ijedne borbe, a morao sam se prebaciti na sistem MMA rundi u trajanju od pet minuta, dakle morao sam promijeniti kondicijske pripreme i najviše raditi na tome. Nakon borbe je bilo jasno kako imam ‘ring rust’ i kako moram dodatno raditi na svom cardiu. S time sam krenuo odmah dan nakon borbe. Nažalost, pojavili su se problemi s koljenom koji su rezultirali operacijom s 12 šavova. Mjesecima je trajao oporavak i to mi je jedino bilo na pameti. Oporaviti se i vratit se još jači, kao što sam obećao svojim fanovima, a to obećanje namjeravam održati”, otkrio je Saki, koji trenutno trenira u Istanbulu i hvata formu pred početak ozbiljnih treninga. Onda će biti spreman ugovoriti i svoj idući nastup u oktogonu.

Što se tiče UFC-a, Saki je od početka govorio kako nije došao biti samo prolaznik ili netko tko je došao zaraditi novce na račun svog imena. On je od početka govorio kako želi biti UFC prvak te da vjeruje kako za to ima potrebne kvalitete. To je još jednom ponovio:

“Situacija oko mene je vrlo jednostavna. Ja sam kompetitivan sportaš i tu sam da bih se dokazao protiv najboljih. I vjerujem da jesam najbolji. Ne mogu razmišljati da bi me zadovoljilo išta osim broja 1, nije mi u krvi da završavam drugi. Druge nitko ne pamti, a ja sam tu da ostanem upamćen. Želim biti tip koji je došao, vidio i poharao. Ukoliko ne bude prepreka, kao što je bilo ovo s koljenom, na vrhu se vidim za godinu dana. Ukoliko me pitate kako ću ostvariti te pobjede, to vam sada ne mogu reći, ali znam da izgubiti neću.”

Saki ipak još uvijek nije član niti jedne elitne MMA dvorane, koja bi mu pomogla u pripremama. Nije isključeno kako će se za iduću borbu uputiti u neku, no za sada je još uvijek tek u fazi otkrivanja onog što mu najbolje odgovara.

“Ja sam kao Marco Polo, putujem i istražujem. Trenirao sam u Dubaiu, Švedskoj, Nizozemskoj, Turskoj, Miamiu, Los Angelesu i Las Vegasu. Isprobavam sve da bih došao do toga što je najbolje za mene i da nađem mjesto gdje ću se osjećati kao kod kuće. Trenutno su to Istanbul, Las Vegas i Los Angeles. Ali svako mjesto ima svoje prednosti i nedostatke. Jedino što je Turska u mom srcu, ali otvoren sam za sve opcije što se tiče pripremnih kampova.”

Saki bi se vjerojatno trebao boriti na jednom od ljetnih evenata, a sam je izjavio da se spreman boriti svaka dva ili tri mjeseca, ukoliko ne bude ozljeda koje bi mu to onemogućavale.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI