Godina dana suspenzije za umirovljenog Bonnara

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.11.2012 08:03h Autor:

Stephan Bonnar

Stephan Bonnar pao je na doping testu nakon svoje posljednje borbe, a jučer je određena i kazna. Dobio je zabranu ulaska u oktogon na godinu dana.

Prvi pravi poraz nokautom Stephan Bonnar doživio je upravo u Rio de Janeiru. Andersona Silvu nije uspio ni najmanje ugroziti, bez obzira što mu je sjajni Brazilac doslovno dozvolio da ga napadne svojim najboljim oružjem, a isprepadani Amerikanac nije se znao snaći i to iskoristiti.

Nije to bilo neko posebno iznenađenje, ono se dogodilo tek prije nekoliko dana nakon što je jedan od čelnih ljudi UFC-a otkrio da su oni obavili vlastite doping testove nakon UFC-a 153 te da su na njima pali Stephan Bonnar zbog steroida i Dave Herman zbog marihuane.

Malo prije toga Bonnar je najavio i da odlazi u mirovinu, no vrlo vjerojatno je to učinio i dobrim dijelom jer je znao kakvi će biti rezultati testova te je time htio umanjiti štetu. Kaznu ipak nije izbjegao, UFC je jučer objavio da ga suspendira na godinu dana, iako je zapravo otišao u mirovinu.

Kakva je biti kazna Daveu Hermanu još uvijek nije poznato, no ukoliko se UFC bude držao prakse Atletske komisije Nevade, koja sudeći prema slučajevima Alistaira Overeema i Nicka Diaza, korištenje marihuane smatra težim grijehom od korištenja steroida, Herman bi mogao dobiti i više od godinu dana suspenzije. No, prema prvim najavama u ovom slučaju tako ipak ne bi trebalo biti, Herman bi mogao proći s puno blažom kaznom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI