Goddard objasnio spornu situaciju koja je obilježila meč Alvarez vs. Poirier

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.07.2018 10:19h Autor:

Eddie Alvarez i Dustin Poirier

Nakon dugog čekanja MMA fanovi su proteklog vikenda napokon mogli uživati u revanšu između Dustina Poiriera i Eddieja Avareza. Čekanje se isplatilo! Na koncu je Poirier na UFC on FOX priredbi u Calgaryju slavio prekidom u drugoj rundi, no niti ovaj meč nije mogao proći bez sudačkih kontroverzi. Baš kao i onaj prvi.

U jednom trenutku druge runde Alvarez se našao u “full mount” poziciji s Poirierom zarobljenim leđima uz žicu. Tada je plasirao jedan ilegalni “12-6” lakat u Poirierovo rame što je natjeralo suca Marca Goddarda da mu izda opomenu. Meč se nastavljen, prema uputama Goddarda, na sredini kaveza u stojci što je u konačnici, mnogi smatraju, i donijelo Poirieru pobjedu.

Najglasniji kritičar Marca Goddarda i njegove odluke je bio UFC-ovac Kamaru Usman koji je brže bolje pohitao na društvenim mrežama iskritizirati poznatog suca. Kasnije je svoj “tvit” obrisao očito savjetovan od strane menadžmenta da tako postupi.

“Jebeš tog suca. Neću dopustiti da mi ikada taj čovjek sudi. Upravo je koštao Eddieja Alvareza poraza u tom meču”, napisao je Usman.

Goddard je odlučio odgovoriti Usmanu i ponuditi objašnjenje za svoju odluku koje su svi čekali. To je također učinio preko Twittera.

“Gospodine Usman, razumijem da su emocije nekada faktor. Gospodin Alvarez se držao za ogradu, primio je protivnika  za uho i onda bacio 12-6 lakat. To je razlog jer sam mu oduzeo poziciju koju je do tada imao”, objašnjava Goddard i dodaje:

“Što se tiče vaše zamolbe, nema problema, to se može jednostavno riješiti. Želim vam sve najbolje u vašoj karijeri. Hvala vam.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI