Glover Teixeira i moldavski Hulk ugovoreni za UFC-ovu premijeru na ESPN-u

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.11.2018 09:42h Autor:

Glover Teixeira i Ion Cutelaba

Još jedna vrlo zanimljiva borba odlazi na program prvog UFC eventa u 2019. godini, ujedno premijernog eventa na ESPN-u. Susresti će se bivši izazivač i jedna od najvećih mladih dana poluteške kategorije, Glover Teixeira i Ion Cutelaba.

39-godišnji Teixeira (27-7, 10-5) daleko je od svojih najboljih dana, kada je doslovno zastrašujućim predstavama došao do napada na titulu poluteške kategorije UFC-a. Tog travnja 2014. godine bio je unutar niza od 20 pobjeda, no Jon Jones bio je ispit kojeg nije uspio proći. Nakon toga se nije uspio vratiti onakvim navikama pobjeđivanja, iako je u jednom trenutku uspio spojiti tri pobjede. Ipak, od tada naizmjenično niže pobjede i poraze, a posljednju borbu imao je u srpnju, kada ga je nokautirao Corey Anderson.

Čak 15 godina mlađi Cutelaba (14-3, 3-2 UFC) je u UFC pristigao prije dvije godine, kao borac nevjerojatnog rezimea, koji je unutar prve minute (ili nešto malo iznad toga) ostvario osam od svojih dotadašnjih 11 pobjeda. U prve tri borbe ipak nije pokazao takvu ubojitost te je slavio tek jednom i to sudačkom odlukom, no posljednja dva nastupa potvrdila su talent momka iz Kišinjeva. Prvo je za 22 sekunde nokautirao Henriquea da Silvu, a onda je u srpnju odradio svoj najbolji nastup, kada je doslovno prebio Gadzimurada Antigulova, završivši borbu pred kraj prve runde.

Impresivna izvedba u toj posljednjoj borbi Hulku nije bila dovoljna za ulazak na Top 15 ljestvicu, no to će svakako napasti ovom borbom. Teixeira će ovim putem braniti svoje deseto mjesto, a taj ranking dokazuje kako je Brazilac od “contendera” postao “gatekeeper”. 15 godina između ova dva borca svakako je jedna od većih razlika u godinama viđena u posljednje vrijeme, no ovaj dvoboj iskustva protiv potencijala svakako je uzbudljiv na više načina.

UFC Fight Night 143 održava se 19. siječnja u Barclays Center dvorani u New Yorku, a glavnu borbu se još uvijek čeka. Plan je bio upariti Yoela Romera i Paula Costu, no Brazilac neće biti spreman pa UFC traži iduću opciju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI