Gleison Tibau: Svi UFC borci su opasni, spreman sam kao da se borim za pojas

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.09.2014 20:51h Autor:

Gleison Tibau

Najiskusniji Brazilac unutar UFC-a, Gleison Tibau, u subotu na Fight Nightu 51, ponovno ulazi u kavez, a s druge strane će mu stajati Piotr Hallmann. Tibau je nešto rekao o toj borbi i najavio ju te analizirao protivnika.

Gleison Tibau je sve bliže rekordu za borca s najviše borbi unutar UFC-a. U subotu će u kavez ući po 23. puta i time doći na samo četiri borbe od rekordera, Tita Ortiza. Ipak, po prvi put je dobio priliku nastupiti u jednoj od dvije glavne borbe. To će odraditi protiv Poljaka Piotra Hallmanna.

"Osam sam godina u UFC-u i po prvi put sam dobio priliku da nastupim u sunaslovnoj borbi. Planiram dati sve od sebe, pružiti što bolji dojam i možda iduća borba bude i glavna", optimističan je najiskusniji Brazilac unutar UFC-a.

Po treći put nastupa u Brazilu. Prvi put je bilo protiv Francisca Trinalda, pa nije imao potpunu podršku fanova, no ovo je drugi put da će biti jedini Brazilac unutar kaveza. "Drago mi je što se ponovno mogu boriti u Brazilu. Prošli put je bilo nevjerojatno, publika je bila glasna, čak su i klicali moje ime i to je bio jedinstven osjećaj. Nadam se da će se sad ponoviti", dodao je.

Piotr Hallmann je opasan borac, čije borbe uistinu rijetko kada vide sudačku odluku (samo dva puta u 17 nastupa), no Gleison vjeruje u svoje iskustvo i studiozan pristup. Rekao je nešto o Hallmannu: "Dobro sam ga proučio. Ono što je vidljivo je to da je poprilično snažan i velik za ovu kategoriju. Mislim kako je kompletan borac, koji je dobar u svim aspektima slobode borbe. Spreman je na svaku situaciju, pa sam isto tako spreman i ja. Kamo god da borba ode, mislim da ću se osjećati komforno."

Naravno, nema podcjenjivanja, što je i potvrdio: "Svi UFC-ovi borci su opasni, da nisu ne bi bili tu gdje jesu. Nisam impresioniran imenima, Hallmann nije veliko ime, ali je jako opasan i ozbiljno sam se za njega pripremao. Znam da će doći potpuno spreman i pokazati sve što može. Tako da sam spreman kao da se borim za naslov."

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI