Gleison Tibau priznao korištenje dopinga: Nisam znao da uzimam nešto nedozvoljeno

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.02.2016 18:26h Autor:

Gleison Tibau

UFC-ov brazilski borac Gleison Tibau odustao je od žalbe na dvogodišnju suspenziju te je priznao korištenje nedozvoljenih sredstava, ujedno dodavši kako nije bio svjestan da radi nešto nedozvoljeno.

Borac koji je ove godine trebao postati UFC-ov rekorder, odnosno borac koji je nastupio 26 puta u oktogonu, što je samo jedan put manje nego Tito Ortiz, ipak će za to postignuće morati pričekati dvije godine, nakon što je odustao od planirane žalbe na dvogodišnju suspenziju, koju mu je izrekla atletska komisiji.

32-godišnji Brazilac odlučio je ne baviti se sudskim stvarima te odraditi svoju kaznu na preporučeni način. Evo što je izjavio:

“Prihvatit ću minimalno kaznu po novim pravilima, a to je suspenzija u trajanju od dvije godine. Nije mi isplativo potrošiti novac na suđenja, da bi na kraju smanjio kaznu za tri ili šest mjeseci. Nije toga vrijedno, pa ćemo sad završiti s ovim, a ja ću se vratiti za dvije godine.”

Tibau kaže kako je svjestan uzeo supstancu imena Erythropoietin te da nije bio svjestan da išta radi krivo. Optužio je svoj medicinski tim za ne obraćanje pažnje ili čak namjerno izbjegavanje pravila:

“Jako sam tužan. Moram se ispričati mojim fanovima, no greška uistinu nije bila moja. Uzeli smo nešto za što nismo smatrali da je greška te smo to uzeli van natjecanja. Moja je savjest čista i uistinu niti u jednom trenutku nisam bio svjestan da radim grešku. Bit će teško, no spreman sam platiti kaznu za ono što sam napravio.”

Tibau je izjavio kako nakon UFC karijere namjerava baviti se pekarskim poslom, koji je već nekoliko generacija u njegovoj obitelji. Možda je to način da ubije vrijeme ove dvije godine, kad se neće imati pravo boriti. Šteta samo što je to došlo u rezultatski najuspješnijem periodu njegove karijere.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI