Glasine govore da se Lesnar sprema potpisati UFC ugovor na više borbi

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.03.2018 19:00h Autor:

Brock Lesnar

Još je preostalo manje od mjesec dana do isteka ugovora Brocka Lesnara s WWE hrvačkom promocijom, a iz novinarskih krugova bliskih toj promociji dolaze informacije kako nekadašnji UFC-ov teškaški prvak planira dulji povratak u MMA, gdje bi još jednom napao vrh i završio karijeru.

Početkom travnja održava se Wrestlemania, na kojoj će svoj “kečerski” debi odraditi Ronda Rousey, ali će ujedno i svoj posljednji nastup pod trenutnim WWE ugovorom upisati Brock Lesnar. Otkad se saznalo za to, vrlo glasno se govori o njegovom povratku u UFC, a sada se još glasnije govori o tome kako taj povratak ovog puta ne bi bio samo za jednu borbu, kao što je bio slučaj s njegovom borbom protiv Marka Hunta na UFC 200, u srpnju 2016. godine.

Prema tome, pretpostavlja se da će Lesnar na Wrestlemaniji svakako upisati poraz, no to je za nas manje bitno. Bitno je to kako dolaze informacije da on namjerava odraditi još nekoliko UFC borbi koje bi mu mogle donijeti veliku zaradu. Za sada se ne zna da li bi to bile neke borbe koja bi same po sebi dovele do velikog broja prodanih prijenosa, a u Americi bi takva bila svaka Lesnarova borba, ili bi u pitanju bio još jedan napad na teškaški vrh. Ta druga opcija ne bi trebala čuditi, budući da je Lesnar borac kojem je trebalo najkraće vremena do UFC titule. Nju je napao u studenom 2008. godine, kada je imao tek tri MMA nastupa (dva u UFC-u) te profesionalni skor 2-1. No, njegov zvjezdani status mu je to osigurao te je nakon toga došao do pobjede nad već potrošenim Randyem Coutureom. Tada je postao UFC prvak, a pojas je obranio dva puta (Frank Mir i Shane Carwin).

Lesnar je iz UFC-a izbivao od prosinca 2011. godine (poraz od Alistaira Overeema) do srpnja 2016. (poništena pobjeda nad Markom Huntom). Ipak, cijelo vrijeme je tvrdio kako porazi od Velasqueza i Overeema nisu došli zbog toga što su ti borci bili bolji od njega, nego zbog toga što je imao problema s bolesti.

UFC ipak ima jedan problem oko možebitnog potpisa Brocka Lesnara. Naime, nakon doping pada, koji mu se dogodio nakon borbe protiv Hunta, dobio je suspenziju u trajanju od godinu dana. Ona mu je trebala isteći u srpnju 2017. godine, no Lesnar se u veljači iste godine umirovio te je time automatski izašao iz USADA-inog testnog “bazena”. U ljeto iste godine pojavile su se informacije kako se ponovno podvrgnuo testiranjima, no na kraju je to demantirano. Dakle, Lesnaru je ostalo još pet mjeseci suspenzije, koju bi morao odraditi, uz stalna testiranja, prije nego bude u mogućnosti odraditi novi UFC nastup.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI