Gilbert Melendez pao na doping testu, suspendiran na godinu dana!

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.07.2015 22:40h Autor:

Gilbert Melendez

Gilbert Melendez je pao na doping testu koji je obavljen 13. lipnja nakon UFC-a 188 i njegove borbe s Eddiejm Alvarezom. Gilbert negira bilo kakvo svjesno uzimanje zabranjenih supstanci, ali je prihvatio suspenziju u roku od godine dana koju mu je odredio UFC te je izjavio kako se ovakvo nešto više nikada neće dogoditi.

Još jedno veliko ime UFC-a je palo na doping testiranju. UFC je objavio da je Melendez pao zbog "metabolita testosterona". I UFC i Melendez su izdali priopćenje za javnost. Borac tvrdi da je do pada na testu najvjerojatnije došlo zbog korištenja nekih preparata te je prihvatio svoju kaznu.

Priopćenje UFC-a:

"Član UFC-ove lake kategorije, Gilbert Melendez, je nakon UFC-a 188 održanom 13. lipnja u Mexico Cityju bio pozitivan na metabolite testosterona. UFC ima čvrstu i strogu politiku o korištenju bilo kakvih steroida, supstanci koje poboljšavaju izvedbu i ostalih zabranjenih stvari. Kao rezultate testiranja, Melendez je prihvatio jednogodišnju suspenziju koju je odredio UFC, koja je počela s datumom borbe, 13. lipnja."

UFC je odredio duljinu suspenzije jer Meksiko nema svoju Atletsku Komisiju.

Priopćenje Gilberta Melendeza:

"Nažalost, bio sam pozitivan na testiranju koje se obavilo na uzorku mokraće prikupljenim nakon meča na UFC-u 188. Nisam ništa uzeo, ali sam odgovoran i preuzimam odgovornost za rezultate. Pobrinut ću se da sam bolje educiran o proizvodima koje konzumiram i njihovim nuspojavama. Pobrinut ću se da ne koristim proizvode koje zadrže zabranjene supstance. Iskreno se ispričavam svima koji me podržavaju, uključujući moje navijače, sponzore i UFC. Cijenim vaše povjerenje i učinit ću sve u mojoj moći da ga zadržim."

Ishod meča Melendez vs. Alvarez se najvjerojatnije neće promijeniti jer je Gilbert izgubio podijeljenom sudačkom odlukom.

Melendez je povučen iz meča s Alom Iaquintom s kojim se trebao boriti 15. srpnja u San Diegu. UFC će po drugi put Alu pokušati pronaći protivnika za meč koji predvode teškaši Frank Mir i Todd Duffee.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI