Geroges St-Pierre: Strah me Woodleya? Istina, kao što me strah prije svake borbe!

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.09.2018 12:34h Autor:

Georges St-Pierre

Georges St-Pierre rekao je nešto o potencijalnom skorašnjem povratku u kavez te strahovima koji postoje po pitanju toga.

Ova godina ipak će proći bez nove UFC borbe vjerojatno najbolje MMA velteraša svih vremena, Georgesa St-Pierrea. Problemi sa zdravljem i borba sa simptomima ulcerativnog kolitisa su onemogućili njegov potencijalni novi nastup, od kojeg još uvijek nije odustao. Ipak, i nakon što u potpunosti ozdravi, neće biti lako pronaći borbu za koju može naći smisao i motivaciju. Nešto o tome rekao je u razgovoru za Fansided.

“Po pitanju povratka borbama, morate shvatiti da ja osobno imam puno više toga za izgubiti nego za dobiti. Tyron Woodley se upravo zbog toga želi boriti protiv mene. Ukoliko me pobjedi, to bi nevjerojatno puno značilo za njegovu ostavštinu”, rekao je GSP, nakon čega se okrenuo na to postoji li uz to neki strah: “Ne mogu reći da se bojim. Zapravo, uvijek sam uplašen prije borbe, uvijek me je strah svakog protivnika, nebitno protiv koga se borim. No, strah tu nije relevantan, jer je moj posao izaći u borilište i napraviti ono što je moj zadatak. Morati ću biti pažljiv po pitanju svog idućeg poteza, kod svake borbe moram vidjeti što njome mogu dobiti, a što izgubiti. Tyron Woodley svakako vrijedi još više nakon posljednje pobjede, no još uvijek ne mogu biti siguran kako je to situacija u kojoj svakako profitiram.”

To bi vjerojatno bila borba za status najboljeg velteraša u povijesti UFC-a. Naravno, Woodley još uvijek nema niti približno dobar niz kao što je bio onaj Georgesov pa bi upravo zbog toga njemu ova borba više značila po pitanju spomenutog statusa. Ipak, GSP ne smatra da bi ta borba u svakom slučaju dala taj odgovor.

“Teško je reći tko je najbolji ikad, postoji i tip imena Matt Hughes, koji je u svoje vrijeme isto bio jedan od najvećih ikad. Postoje mnogi borci i nikako ne mislim reći kako Tyron Woodley nije jedan od njih. On je fantastičan borac, no uvijek postoji situacija gdje je netko na vrhu, a da je imao lakše ispite i lakši put od nekih drugih, jer je jednostavno takvo vrijeme u tom trenutku. Woodley je morao proći kroz fantastičnog borca poput Stephena Thompsona, a borbu protiv Tilla odradio je izvanredno. Tyron je ugasio neporaženog borca oko kojeg je bilo puno hypea. Na najboljem je putu da svojom ostavštinom može konkurirati za status najvećeg ikad”, rekao je nešto o Woodleyu.

Woodley je trenutno prisiljen podvrgnuti se operaciji ozlijeđene ruke te bi se trebao vratiti u prvim mjesecima iduće godine, borbom protiv Colbya Covingtona. Što se tiče GSP, on u slučaju povratka ima više opcija, no djeluje kako ga najviše zanima potencijalni okršaj s pobjednikom borbe Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora. No, tu se automatski postavlja pitanje kategorije. Sve će biti puno poznatiji kada dobijem informaciju tko je pobjednik te borbe, odnosno kada odgledamo fenomenalan okršaj koji nas čeka 6. listopada.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI