Germaine de Randamie i službeno ostala bez UFC pojasa

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.06.2017 19:04h Autor:

Germaine de Randamie

Prva UFC-ova prvakinja perolake kategorije i službeno je postala najbizarniji UFC-ov nositelj pojasa u povijesti promocije, nakon što je bez njega ostala iz nevjerojatnog razloga. Odbila ga je braniti u borbi koja bi joj donijela uvjerljivo najveću zaradu u karijeri.

De Randamie je u veljači osvojila titulu prvakinje pobjedom nad Holly Holm i očekivalo se kako će pojas morati braniti protiv Cyborg Justino, nakon što njoj službeno istekne suspenzije. Čak su nakon eventa odmah međusobno pozirale u pozi sučeljavanja, no nakon toga se neko vrijeme nije moglo čuti ništa o prvakinji, osim toga kako namjerava tretirati ozljedu šake koju je doživjela u toj borbi. Ipak, nakon nekog vremena javio se njen menadžer koji je rekao:

Germaine i njen tim su razgovarali te smatraju kako se ona ne bi trebala boriti protiv Cyborg, budući da je ona poznata i dokazana varalica. Nakon svega što se događalo oko nje, ona i dalje ima prava tražiti nešto, to nam je nevjerojatno. No, ona će biti i ostati jedna od onih koja će tražiti sve načine za prevariti sistem, umjesto da se pridržava pravila. “Iz tog razloga, Germaine i njen tim ne vjeruju da bi Cyborg uopće trebala biti u UFC i natjecati se. Ukoliko je to jedina borba koju UFC želi, Germaine je spremna čekati i vidjeti hoće li joj biti oduzet pojas, prije nego odluči napraviti svoj idući potez.”

UFC-u se takav stav nije niti malo svidio te je prvo ugovorio borbu Cristiane Cyborg i Megan Anderson za UFC 214 event krajem idućeg mjeseca, a danas su i službeno oduzeli pojas dosadašnjoj prvakinji, za koju se sada ne zna koji bi trebao biti daljnji korak u njenoj karijeri. Svakako je ovo scenarij koji je rijetko tko očekivao.

De Randamie je inače dobila priliku boriti se za titulu nakon četiri pobjede u pet UFC borbi kao članica bantam kategorije te zahvaljujući svojim sjajnim rezultatima iz muay thaia. Ipak, činjenica je kako kroz karijeru nije zarađivala niti približno novca kao što bi zaradila u sunaslovni borbi eventa kojeg predvode Jon Jones i Daniel Cormier. Upravo zbog toga je cijela ova situacija vrlo čudna. Ipak je riječ o borkinji koja je prošla puno toga, pa eventualni strah od Cyborg ne bi trebala biti opcija zašto je ona odlučili boriti se protiv nje, odbaciti pojas prvakinje te priliku za veliku zaradu. Teško da ćemo pravi razlog od nje ikada i saznati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI