Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Georges St-Pierre se službeno umirovio! | Fight Site

Georges St-Pierre se službeno umirovio!

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.02.2019 19:45h Autor:

Georges St-Pierre

Jedan od najvećih MMA boraca svih vremena, Georges St-Pierre, službeno je zaključio svoju borilačku karijeru, koju završava kao jedan od šest UFC prvaka dvije različite divizije te kao jedan od također najcjenjenijih boraca svih vremena.

Kao što se ranije najavljivalo, Georges St-Pierre danas je završio svoju veliku borilačku karijeru. To je odradio vrlo kulturno, kao što je i sam bio kroz cijelu karijeru. Prvo je jučer najavio, a danas je održao konferenciju za medije na kojoj je obznanio kako više nije aktivan MMA borac. Time je vjerojatno razočarao Khabiba Nurmagomedova, koji ga je molio da se ne umirovi nego da odrade borbe, no GSP je već sam otkrio kako njihova potencijalna borba nije samo njegova odluka. Čini se da je o tome razgovarao s UFC-om te da oni nisu imali interesa za dogovaranje te borbe i to je vjerojatno prelomilo odluku velikog Kanađanina.

“Potrebno je jako puno discipline da postaneš i ostaneš prvak. Također je potrebno jako puno discipline da bi stao sa svime u trenucima kada se i dalje osjećaš na vrhuncu, kada i dalje misliš da si fizički i mentalno u formi života. No, moj je plan od početka bio napustiti sport kada sam na vrhuncu i zdrav”, rekao je GSP, koji je sport već napustio 2013. godine, da bi se vratio četiri godine kasnije za borbu protiv Michaela Bispinga. Tada je osvojio pojas srednje kategorije čime je postigao rijedak uspjeh, postavši jedan od za sada samo šest boraca ili borkinja koji su držali pojas u dvije divizije. Zatim je nastavio:

“Želim zahvaliti svojoj obitelji, fanovima, trenerima i trening partnerima, mojim sponzorima i agentima za nevjerojatnu podršku tijekom svih ovih godina. Vječno ću biti zahvalan Lorenzu i Franku Fertitti, kao i Dani Whiteu te svim zaposlenicima UFC-a što su mi dali priliku da pred cijelim svijetom pokažem tko sam i što mogu. Od UFC 46 do UFC 217. Također se želim zahvaliti svim svojim protivnicima. Svi oni su nevjerojatni sportaši koji su doveli do toga da se moram prikazati u najboljem svjetlu. Povlačim se iz natjecanja kao ponosan čovjek koji je imao pozitivan utjecaj na svoj sport. Nastavit ću trenirati dok sam živ i veselim se praćenju novih generacija prvaka koji će obilježiti budućnost ovog sporta.”

Georges je prvak bio dva puta, drugi put obranivši titulu devet puta za redom, bez poraza. Nju je napustio nakon borbe protiv Johnya Hendricksa te se vratio samo jednom, za spomenutu borbu protiv Bispinga, u studenom 2017. godine.

Kroz cijelu svoju karijeru nije sudjelovao niti u jednom incidentu niti je ikada pao na vaganju. S dopingom također nije imao problema, a svim je protivnicima uvijek iskazivao maksimalno poštovanje, čak i onima koji prema njemu nisu bili niti približno takvi (Josh Koscheck prije svih). Ukupno je kroz karijeru upisao 26 pobjeda i dva poraza, a oba poraza je osvetio. Matta Hughesa, koji je bio prvi čovjek koji ga je savladao, je nakon toga pobjeđivao dva puta, a osvetio je i poraz od Matta Serra, koji se do danas smatra jednim od najvećih iznenađenja u povijesti MMA-a.

Koliko je GSP značio za sam sport te za UFC, nešto je rekao Dana Whitea. Time ćemo zapravo zaključiti ovaj tekst, uz poruku Georgesu da uživa u zasluženoj mirovini. Ako je netko u ovom sportu to zaslužio, to je svakako on.

“Georges je zacementirao svoju ostavštinu kao jedan od najvećih boraca svih vremena, neovisno o kategoriji. Pobijedio je sve najbolje borce tijekom svoje vladavine u velter kategoriji te se čak podigao u srednju kategoriji i tamo osvojio naslov prvaka. Godine je proveo kao jedno od najvećih imena ovog sporta i cijelo to vrijeme ostao je jedan od najvećih ambasadora sporta. On je stavio Kanadu na MMA mapu.”

Ispod teksta možete vidjeti još i proširenu poruku GSP-a fanovima i medijima, koju je objavio na svom Instagram profilu.

View this post on Instagram

Today, I am announcing my retirement from the Ultimate Fighting Championship and mixed martial arts competition. I intend to keep training and practicing martial arts for as long as I live, but now is the time that I chose to end my career as a professional MMA athlete. I’ve always planned to leave the sport on my own terms and timing. It takes a lot of discipline to become and stay champion. It also takes a lot of discipline to stop while still feeling that you’re in the best physical and mental shape of your life. I believe that the best way to pass the test of time is to remain ahead of it. Swipe the photos to read my official statement. Aujourd’hui, j’annonce ma retraite de l’Ultimate Fighting Championship et de la compétition en arts martiaux mixtes. J’ai l’intention de continuer à m’entraîner et à pratiquer les arts martiaux aussi longtemps que je vivrai, mais le moment est venu de mettre fin à ma carrière d’athlète professionnel en AMM. Il faut énormément de discipline pour devenir et rester champion. Il faut aussi énormément de discipline pour prendre la décision d’arrêter au moment où vous avez le sentiment d’être dans la meilleure forme physique et mentale de votre vie. J’ai toujours voulu quitter le sport au sommet, en santé et à mes conditions. Parcourez les photos pour lire mon annonce officielle complète.

A post shared by Georges St-Pierre (@georgesstpierre) on

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI