Gegard Mousasi: Od sada pametnije pristupam borbama

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.01.2015 21:19h Autor:

Gegard Mousasi

Gegard Mousasi vjeruje kako u borbu protiv Dana Hendersona ulazi kao potpuno novi borac. Smatra da je oko prošlih borbi donio nekoliko loših odluka, no da od sada ima drugačiji pristup, kako prihvaćanju borbi, tako i cijelom pristupi pripremi za njih.

Gegard Mousasi ima tek 29 godina, a već je preko jedanaest godina unutar profesionalnog MMA-a te je odradio 42 borbe do sad. Ipak, u posljednja tri nastupa poražen je čak dva puta, a poraz od Jacarea Souze mu je prvi prekidom, još od 2006. godine.

"Imao sam mentalnih problema. Također sam prihvaćao borbe odmah nakon ozljeda i tako tri puta za redom, a i posljednja borba je bila odgođena i sve me to poremetilo. Sad se borim na najvišem nivou u karijeri, svaka mi je borba protiv najviše svjetske klase i ne smijem si dozvoliti da nespreman ulazim u nju. Isto tako, ne mogu se boriti svaka dva ili tri mjeseca. Moram uzimati više vremena i dobro se pripremiti", rekao je Gegard o posljednjoj borbi te onome što je odlučio promijeniti.

U borbu s Danom Hendersonom ulazi kao favorit, no zna da neće biti lako. Ipak, vjeruje da je ovog puta odradio pravu pripremu: "Dan Henderson se uvijek dolazi potući, tako da će ovo sigurno biti zanimljivo. Jako puno sam trenirao snagu i kondiciju. Isto tako, odmor nakon posljednje borbe mi je dobro došao. Kad sam počeo opet trenirati, sad sebe sam mogao forsirati da radim više i to je bila velika razlika."

Također, misli kako ćemo od ove borbe gledati novog Gegarda Mousasia: "Boriti se s legendom je uvijek sjajno i spreman sam na jako dobre tri runde protiv njega. Osjećam se bolje znajući da dolazim u jako dobrom stanju. Prošlu se borbu nisam dobro osjećao i nisam bio motiviran koliko sam trebao. Sad sam prije svega pametniji!"

Mousasi i Henderson se sastaju u sunaslovnoj borbi današnjeg eventa u Stockholmu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI