Gegard Mousasi: Kad se borim pametno malo tko me može pobijediti

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.02.2016 11:33h Autor:

Gegard Mousasi

14 minuta apsolutne dominacije te posljednja minuta u malim problemima, tako je izgledala borba Gegarda Mousasia protiv Thalesa Leitesa. Ukratko, Mousasi je svog protivnika propisno prebio te izjavio da je bilo najvažnije to da se borio pametno.

Vrlo zadovoljan bio je Mousasi svojim nastupom protiv Thalesa Leitesa. Bio je favorit, no ovako laka pobjeda ipak se nije očekivala, a on je pokazao kako uistinu rijetko tko može boksati protiv njega. Leites je pokušavao, ali malo toga je mogao. Nedostajalo je samo da Mousasi završi borbu prije sudačke odluke.

“On je odličan borac kojeg nije lako završiti, ali kontrolirao sam borbu. Moj stand up je bio bolji od njegovog i zato sam ostao tu, iako mislim da sam ga mogao i rušiti. Morao sam raditi pametno, prošlu borbu sam se zaigrao pa nije završilo dobro po mene. A kad se borim pametno, minimalne su šanse da me itko može pobijediti.”

U UFC je Mousasi došao kao veliki finisher, no na ovom nivou to baš i ne prezentira, a mnogi kažu kako mu nedostaje nešto što je imao u Dreamu i Strikeforceu, gdje je redovno završavao gotovo sve protivnike. Rekao je nešto o tome, ali i o tome što vidi iduće u svojoj karijeri.

“Nisam bio spreman ulaziti u preveliki rizik, jer sam dolazio iza poraza. Kontrolirao sam cijelu borbu i dominirao borca koji je od Bispinga izgubio vrlo neizvjesno, a i Anderson Silva mu nije mogao napraviti šteta koliko ja, a on je sada i bolji borac nego što je bio onda. Ljudi će reći da sam bio dosadan, no ja sam ga dominirao i idem po svoje mjesto u Top 5. Poraz protiv Halla me je podosta usporio i bacio iza, pa ne znam što očekivati, no volio bih da mi UFC da borbu protiv Vitora Belforta, koji već dulje vrijeme tražim, no ne bih imao ništa protiv Bispinga ili Andersona Silve, pa čak niti protiv revanša s Machidom ili Hallom. “

Pobjeda je na kraju i najvažnija te automatski je platforma za novu jaku borbu. I u Londonu se prvobitno trebao boriti protiv Bispinga, no dolaskom Andersona Silve je prihvatio borbu protiv Leitesa. Dodao je još nešto što bi možda moglo donijeti publici onog Mousasia kojeg svi žele ponovno gledati.

“Znam da je publika htjela više, no meni je trebala pobjeda, a drugačiji nastup mi možda ne bi pomogao i platio moje račune. Nisam si mogao dozvoliti da krenem zadovoljiti publiko, a da me to na kraju košta poraza. Znam da fanovi žele atraktivnije borbe i da žele da idem na završetak. Ne znam što reći, neka mi UFC da neko veliko ime, pa se onda možda probudi neka vatra koja će me potjerati prema takvom nastupu.”

Gegardu je ovo 38. pobjeda u karijeri i tek sedma koja nije došla prekidom, no pomalo zabrinjava da mu je UFC podosta srušio taj prosjek. Od pet UFC pobjeda, samo dvije su došle finishem, protiv Dana Hendersona i protiv Marka Munoza. Publika traži više od Mousasia, a on to može. No, ponekad se tu postavlja pitanja zašto, ako ima priliku ovako prekrasnim boksom napraviti dovoljno za pobjedu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI