Gegard Mousasi želi u oktogon s Andersonom Silvom!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.01.2013 09:07h Autor:

Gegard Mousasi

UFC je posljednjih mjeseci u velikoj potrazi za kvalitetnim izazivačima u srednjoj kategoriji, pogotovo nakon što je Hector Lombard neočekivano izgubio meč protiv Tima Boetscha. Mjesto prvog izazivača u slučaju pobjede nad Vitorom Belfortom dat će Michaelu Bispingu, no nakon toga ne znaju što će.

U slučaju da Anderson obrani titulu prvaka, što je prilično izgledno, možda bi mogao odraditi borbu protiv Gegarda Mousasija koji se nada nastavku karijere upravo u UFC-u nakon što odradi borbu na posljednjoj priredbi Strikeforcea gdje mu je protivnik relativno nepoznati Mike Kyle.

Mousasi se trenutno natječe u poluteškoj kategoriji, ali kad bi dobio priliku protiv Andersona potrudio bi se skinuti kilograme i doći na 84.

"Zbog Andersona Silve došao bih u srednju kategoriju, jer to je ipak ogromna borba. Poznato mi je da postoji nekoliko boraca koji već prilično dugo čekaju na meč s njime, pa ću zato ja do daljnjega ostati poluteškaš, jer tu se ipak odlično osjećam. Mogu se boriti u UFC-u s bilo kime, zaista nisam izbirljiv . Fanovi imaju neke svoje želje, ja sam spreman na sve, pa se nadam da će ih UFC ispuniti."

U eventualnoj borbi protiv Andersona ili možda prvaka poluteške kategorije njegov je cilj osvojiti pojas. "Najveća želja mi je uzeti pojas, nije mi bitno radi li se o srednjoj ili poluteškoj kategoriji. Trenutno mi nije cilj postati najbolji pound for pound borac na svijetu, već upravo taj pojas, a nakon toga bi možda uslijedili neki još veći ciljevi. To je nešto što me čeka u budućnosti, a sada je ispred mene najprije meč protiv Kylea", rekao je Gegard.

Mousasi je u svojoj bogatoj MMA karijeri ostvario 32 pobjede i doživio svega tri poraza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI