Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Gdje je nestalo 40 % love od Reeboka? White: Dio je i u opremi, ne samo u novcu! | Fight Site

Gdje je nestalo 40 % love od Reeboka? White: Dio je i u opremi, ne samo u novcu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.05.2015 15:21h Autor:

UFC i Reebok

Još malo se približio datum (1. srpanj) s kojim starta veliki ugovor Reeboka i UFC-a, a koji je predmet prijepora  između boraca i vodstva elitne svjetske MMA promocije.

Već smo čitali mnoge negativne reakcije, a na koncu su na vidjelo isplivale četiri glavne točke koje odražavaju problem. Dakako, sve se na koncu vrti oko novca kojeg će borci, nakon što ugovor krene s djelovanjem,  zarađivati manje, a UFC više.

– Gubitak prihoda u tisućama dolara za svakog UFC borca jer su apsolutno svi zarađivali više ranije, nego sada. Drugi sponzori osim Reeboka više ne smiju u oktogon.

– Nema balansa u match makingu pa su tako neke kategorije zastupljenije na eventima, a neke manje zastupljene. Kako raspodijela novca ovisi o broju mečeva svakog borca, jasno je zašto je ovo postalo problem.

– Žene su definitivno zakinute jer su tek nedavno dobile priliku nastupati u UFC-u pa tako većina spada u najmanji razred zarade zbog malog broja mečeva.

– Isparavanje otprilike 40 posto novca. Navodno je 70 milijuna dolara UFC dobio od Reeboka, a kada se zbroje premije borcima i dio koji ide organizaciji, svejedno nedostaje oko 40 posto.

Upravo je ovu posljednju točku pokušao objasniti Dana White u razgovoru s Chickom Hernandezom. Radilo se o popularnoj emisiji Sports Talk Live. Predsjednik UFC-a je "nestali novac" objasnio jednostavno – dio honorara od Reeboka nije smo u "lovi", nego i u opremi. Bit će to velika utjeha za borce koji će račune očito plaćati u opremi koju im Reebok donira.

"Gledajte, ugovor s Reebokom nije samo u novcu. On je i u opremi. Tako da znate. To je dobar ugovor. Nije to loš ugovor", muljao je White i dodao:

"Problem je promjena. To je jednostavno evolucija sporta. Kada je neka promjena, svi se odmah dignu na noge. Ovo je nešto što ovaj sport treba. Bit će ok kada se prašina spusti."

White je vjerojatno u pravu. Problem jest promjena, no promjena u iznosu novca koji će borci zarađivati od svojih mečeva, a koji je sada puno manji nego prije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI