Gastelumu poništena pobjeda protiv Belforta i dodijeljena suspenzija u trajanju 90 dana

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.05.2017 22:59h Autor:

Kelvin Gastelum

Kelvin Gastelum i brazilski sportski sud došli su do dogovora oko kazne zbog njegovog doping pada nakon korištenja marihuane. Borac je dobio suspenziju u trajanju od tri mjeseca, ali mu je poništena i borba protiv Vitora Belforta.

25-godišnji član UFC-ove srednje kategorije je dobio pozitivan nalaz testa na marihuanu, koji je odradio nakon borbe protiv Vitora Belforta. Oni su prevodili Fight Night u brazilskoj Fortalezi, koji je održan prije nešto manje od dva mjeseca. Gastelum je tako ostao bez te pobjede, koja mu je trebala biti treća u nizu, odnosno druga otkako se vratio u srednju kategoriju.

Budući da su od borbe prošla već dva mjeseca, Gastelum je od idućeg spreman za nastup, a već je prozvao Andersona Silvu, s kojim je imao ugovorenu borbu za UFC 212, ali je upravo zbog pada na doping ta borba otkazana. Gasteluma već neko vrijeme smatraju jednim od najvećih talenata u cijelom UFC-u, a borba protiv Silve trebala mu je biti uputnica za Top 5 srednje kategorije. Ovako će sada malo morati pričekati da mu UFC nađe protivnika za jedan od ljetnih evenata.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI