Gastelumov trener: Kelvin je prije vaganja povraćao sluz, nije se mogao ustati s poda!

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.01.2015 19:32h Autor:

Kelvin Gastelum

Kelvin Gastelum, član UFC-ove velter divizije, noćas se bori u sunaslovnoj borbi UFC-a 183 s Tyronom Woodleyjom, ali je postojala mogućnost otkazivanja borbe. Kelvin je na vaganju imao čak četiri kilograma više od dozvoljenog. Gastelumov trener, Chance Farrar, smatra kako prekoračenje na vagi nije rezultat Kelvinove neprofesionalnosti, već zdravstvenog problema zbog kojeg je mladi Amerikanac pao na vagi.

Kamere UFC Embededda su snimile Gasteluma na probnom vaganju na kojem je imao 81 kilogram.

Zdravstveni problemi su počeli kad se Kelvin vratio u hotelsku sobu. Farrar je rekao kako je njegov borac počeo povraćati.

"Nije povraćao hranu." izjavio je Farrar za MMAFighting.com. "Povraćao je nešto poput sluzi. Bio je u tako lošem stanju da se nije mogao ustati s poda. Morao sam ga podignuti."

Chance je bio svjestan situacije te je odmah borca odveo na hitni prijem. To se dogodilo malo manje od 24 sata prije nego što je Kelvin trebao stati na vagu u MGM Grand Garden Areni.

"Uplašio sam se," rekao je Chance. "Nikad se nisam našao u takvoj situaciji."

Liječnici su Kelvinu dijagnosticirali simptome gripe te su mu dali Sprite kako bi nadomjestio šećer. Skidanje kila je bilo gotovo.

"Ne kažem da je to bilo lako skidanje kila, nikad nije. Ali sve je išlo kao podmazano dok se Kelvin nije razbolio. Ljudi mogu reći što god žele, ali to je pravi razlog njegovog pada na vagi," objasnio je Farrar koji se ne osjeća dobro zbog cijele situacije.

Atletska Komisija Nevade je Gastelumu odobrila nastup jer je borac to želio.

"Ovakve odluke uvijek prepustim borcu jer sam ja 'pomoćni sustav'. Mislim li da je 100% spreman za borbu? Ne, ne mislim. Mislim li da može pobijediti u ovoj borbi? Naravno."

Woodley i Gastelum su se naknadno dogovorili da će se boriti, a Tyronu će pripasti 30% Kelvinovog honorara.

Prijenos UFC-a 183 možete večeras pratiti na Fight Channel PPV-u s početkom u 4 sata iza ponoći.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI