Gastelum: Želim se vratiti u velter, ali čujem da Vitor Belfort treba protivnika u srednjoj

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.12.2016 10:55h Autor:

Kelvin Gastelum

Iako je na UFC-u 206 prošlog vikenda upisao još jednu sjajnu pobjedu u srednjoj kategoriji, završivši Tima Kennedyja tehničkim nokautom u trećoj rundi, Kelvn Gastelum, odlučan je da se unatoč problemu sa skidanjem kila vrati u velter kategoriju. No, postoji jedna borba u srednjoj koja budi interes 25-godišnjaka. Riječ je o meču s Vitorom Belfortom u Brazilu.

“Ako mi u srednjoj kategoriji ponude borbu koja me zanima, ne vidim razlog zašto ne bih ostao u ovoj diviziji. Ali mislim da je 77 kilograma moja optimalna kategorija. Ovu borbu sam prihvatio kao uslugu UFC-u. Znao sam da trebaju zamjenu za Rashada Evansa pa sam uskočio. A čuo sam da trebaju zamjenu u Brazilu za meč s Vitorom Belfortom, i ako žele to napraviti ja sam voljan uskočiti i odraditi tu borbu također”, rekao je Gastelum na pressici nakon UFC-a 206 u Torontu.

Iako je u srednjoj kategoriji zasada savršen, što je potvrdio osvajanjem 17. sezone The Ultimate Fightera, kao i borbama s Nateom Marquardtom i Kennedyjem, Gastelum inzistira da je velter za idealna kategorija za njegovo tijelo.

“Mislim da je velter idealna kategorija za mene. U srednjoj nemam prednost zbog manje visine i dosega. Ovi borci imaju veliku prednost u visini i dosegu nada mnom, zato mislim da moj se tip tijela najbolje uklapa u velter.”

Gastelum smatra da je sada dovljno sazrio te planira promijeniti neke stvari u svom životu kako bi u budućnosti mogao nastupati u velteru, naravno, ako mu predsjednik kompanije Dana White to dopusti.

“Ja nabijem previše kila izvan trening kampa i to je moj problem. Volim jesti svoju meksičku kuhinju. Ali ne bih trebao biti takav. Moj cijeli kamp je usredotočen na skidanje kila koje sam nabio izvan njega, a ne bi trebalo biti tako. Uspio sam se provući u zadnjih nekoliko borbi, ali što sam stariji teže je spuštati težinu. Mislim da ću malo promijeniti način na koji živim tako da budem lakši izvan treninga.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI