Gastelum se šetao s UFC pojasom: “Čim se Whittaker oporavi, može mi ga pokušati oduzeti”

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.02.2019 08:00h Autor:

Kelvin Gastelum i Megan Olivi

Kelvin Gastelum ostao je bez nastupa u glavnoj UFC 234 borbe, no on sebe smatra pobjednikom iste. To je potvrdio time što se u dvorani pojavio s novim UFC pojasom te je Robertu Whittakeru poželio brz oporavak, kao što mu je i najavio da mu po povratku može pokušati oduzeti pojas.

Gastelum se pozvao na pravila iz hrvanja, u kojem je nakon vaganja borba službena. Svako odustajanje nakon toga smatra se predajom te je on potvrdio kako tako gleda na ovu borbu. To je objasnio UFC-ovoj reporterki Megan Olivi, koja se s njim susrela u “backstageu” Rod Laver Arene.

“U mom svijetu, svijetu hrvanja u kojem sam odrastao, ako se protivnik ne pojavi iz bilo kojeg razloga, to se smatra predajom. Ja sam automatski time postao prvak”, rekao je Gastelum, nakon čega je upitan odakle mu pojas, na što je imao spreman odgovor: “Ovaj pojas sam zaradio!”

Ovog puta ipak nije bilo situacije da borac za lošu vijest saznaje iz medija ili društvenih mreža.

“Došli su mi u sobu i rekli su kako žele da saznam prvi, odnosno prije nego isto vidim na Twitteru ili Instagramu. Bio sam slomljen, sve suze sam pustio ranije pa neću ovdje plakati pred vama”, ispričao je kako je saznao za to što se dogodilo.

Whittaker će uskoro biti operiran te bi za četiri do osam tjedana trebao ponovno biti u dvorani. Kelvin je upitan očekuje li kako će se uskoro ponovno ugovoriti ova borba.

“Shvaćam situaciju i želim Robertu brz potpuni oporavak. Ovakve stvari se događaju i ovo je vrlo neizvjestan sport po tom pitanju. Čim se oporavi, nebitno kad će to biti, dat ću mu priliku da mi pokuša oduzeti titulu”, poručio je Gastelum, koji jedna čeka odlazak kući, nakon čega će se pokušati opustiti. Dodao je kako su ga pripreme iscrpile fizički i mentalno te da mu je pod hitno potreban odmor. A mi i dalje ne možemo prežaliti što nije došlo do borbe kojoj smo se toliko veselili.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI