Gasi li UFC žensku perolaku kategoriju? Nova objava Amande Nunes navodi na tako nešto

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.01.2019 13:10h Autor:

Nunes vs. Cyborg

Detroniziranjem Cris Cyborg od strane Amande Nunes, UFC-ova ženska perolaka kategorija došla je u poziciju da je upitna njena budućnost. To je sada postalo još očitije nakon nove objave Amande Nunes na Twitteru, iz koje se da zaključiti kako nova prvakinja nema namjeru vraćati se u diviziju do 66 kilograma.

Nunes je preko pola godine odrađivala pripreme za prelazak iz bantama u perolaku kategoriju te je pažljivo i pametno nabacivala kilograme. To je smatrala ključnim da bi mogla pružiti kvalitetan otpor Cris Cyborg, a čini se kako je to njeno razmišljanje bilo opravdano. No, problemi za Nunes sada kreću po pitanju povratka u bantam kategoriju. Pojas svoje originalne divizije namjerava braniti u idućoj borbi, ali prije toga će morati na dijetu da bi se mogla što lakše spustiti na 61.5 kilogram, koliko iznosi granica te kategorije.

Koliko je Nunes promijenila svoju konstituciju govori video objavljen na njenom Twitteru. Na njemu vidimo Amandu gdje pokušava ući u hlače, a to joj baš i ne ide onako kako bi ona željela. Morala je u to uložiti puno truda, a komentar ispod videa jako puno govori.

“Nikada više 145”, napisala je Amanda, aludirajući na diviziju do 145 lbs, odnosno 66 kilograma. Iz tog lako možemo zaključiti da ju ne zanima revanš protiv Cris Cyborg, što je uostalom već ranije sama potvrdila, kao niti možebitna borba protiv Megan Anderson.

Sada se postavlja pitanje što će UFC učiniti s divizijom, koja je tu bila samo zbog Cyborg te čiji je pojas uveden samo da bi njene borbe imale veću vrijednost. Osim nje, UFC ima tek jednu pravu borkinju perolake kategorije na svom rosteru, a to je Megan Anderson. Upravo nju su svi vidjeli kao iduću protivnicu za Cyborg, posebno nakon pobjede protiv Cat Zingano, no sada su se stvari promijenile. Cyborg još uvijek ima ugovor s UFC-om, za koji je nedavno izjavila kako ga misli odraditi te nakon toga napustiti promociju. Vidjet ćemo kakvi će biti planovi promocije, no niti do sada nije bilo lako pronaći protivnicu za nju. Ne znamo kako će to postići sad kada ova više nema pojas prvakinje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI