Garbrandtov menadžer: Tražili smo od USADA-e da se Dillashawu oduzmu sve UFC pobjede!

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.05.2019 09:45h Autor:

T.J. Dillashaw i Cody Garbrandt

I dalje se do kraja nisu stišale sve reakcije na doping skandal bivšeg UFC prvaka u bantam kategoriji TJ Dillashawa. Amerikanca u akciji nećemo vidjeti barem 2 godine koliko mu traje suspenzija USADA-e, izgubio je neke sponzore baš kao i titulu UFC šampiona, o ugledu da i ne govorimo, no možda niti tu njegovim mukama nije kraj…

Naime, u recentnoj izjavi koju prenosi portal MMAJunkie, menadžer bivšeg šampiona Codya Garbrandta, Ali Abdelaziz, javno traži da se Dillashawu oduzmu sve pobjede koje je ostvario u Octagonu. Uključujući naravno i one dvije prekidom protiv Garbrandta.

“Da si osvajač olimpijskog zlata i onda te uhvate da varaš korištenjem steroida, oduzmu ti sve medalje, sve do zadnje koju si osvojio. Sve pobjede koje je TJ Dillashaw ostvario u UFC-u bi mu morale biti oduzete. Već smo rekli USADA-i svoj zahtjev, ali su ga oni ignorirali”, otkrio je Abdelaziz, koji se brine i za karijeru mega zvijezde Khabiba Nurmagomedova.

Njegov pulen trenutačno ima čak tri poraza u nizu prekidom, dva od TJ Dillashawa i posljednji od Pedra Munhoza. Abdelaziz otkriva da je Garbrandtu bio ponuđen nastup na priredbi 13. srpnja u Sacramentu, no da su takav prijedlog odbili.

“Još uvijek ima jako mnogo karijere ispred sebe. Ali je ključ da bude zdrav i dobro pripremljen. UFC je htio da se bori u Sacramentu, ali ja želim da se bori tek u listopadu ili studenom. Treba ga dovesti u pravo stanje”, objašnjava menadžer i zaključuje:

“Znate koji problem ima Cody? Taj što je previše borac. Da se bori svaki meč, kao što se borio protiv Dominicka Cruza, bit će ga jako teško pobijediti. Ali on nosi taj teret na svojim ramenima, želi se dokazati. Ako ga udariš, on te želi usmrtiti, želi ti izvaditi i pojesti srce. Ali takav je Cody, voljeli ga ili mrzili…”

Garbrandtov “score” se trenutačno zaustavio na 11 pobjeda i 3 poraza i prema praksi koja je na snazi, teško je očekivati da bi mu se porazi od Dillashawa mogli poništiti ili pretvoriti u pobjede. S obzirom na broj boraca koji su pali na doping testovima u elitnoj promociji, koristeći praksu koju predlaže Ali Abdelaziz, gotovo niti jedan rezultat više ne bi bio validan i nastao bi pravi kaos. To je nešto što UFC zasigurno želi izbjeći jer već i ovako imaju priličan kaos radi USADA-e.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI