Garbrandt: Mogao sam završiti Cruza, ali sam se previše zabavljao

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.01.2017 12:36h Autor:

Garbrandt vs. Cruz/UFC 207

Cody Garbrandt je na UFC-u 207 uspio deklasirati Dominicka Cruza i preuzeti mu naslov u bantam kategoriji, ali 25-godišnji nokauter iz Team Alpha Malea ipak nije uspio nokautirati “Dominatora” kao što je planirao. Novopečeni prvak je Cruzu već ponudio revanš i obećaje da će dovršiti posao iz drugog pokušaja.

“Zahvalan sam mu zbog borbe koju mi je pružio. Ali znam kakva je osoba. Bilo je to puno za njega, ali progutao je svoj ponos i ego, odao mi priznanje i prihvatio batine kao muškarac”, rekao je Garbrandt za TMZ.

“No očekuje nas revanš negdje u budućnosti i ostajem pri svojoj prognozi iz prve borbe. Idući put ću ga nokautirati u drugoj rundi.”

Garbrandt je tokom njihove 25-mnutne borbe Cruza više puta imao u nokdaunu, ali se u tim situacijama nije potrudio završiti borbu jer se previše zabavljao.

“Jednostavno sam se toliko zabavljao i živio u trenutnom stanju uma dok sam ga tukao. Stvarno sam uživao. Mogao sam ga završiti više puta, ali zabavljao sam se. Znao sam (da se poigravam s njim) kad sam mu početkom treće runde napravio posjekotinu s head kickom. Jer pričao mi je sranja čitavu prvu i drugu rundu. Udario bih ga i rekao,’Taj te udarac ozlijedio,’a on bi odgovorio,’Ne, nije’, a ja bih mu vratio,’Nemoj mi lagati, znam da je.'”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI